Насловна Најновије Војводић остаје у Фамосу: договорили смо се за два – три минута

Војводић остаје у Фамосу: договорили смо се за два – три минута

107
0

ФК Фамос из Војковића одржао је данас конференцију за новинаре, а том приликом и званично је потврђено да ће Дарко Војводић и наредне сезоне бити тренер Моториста.

 

Како је рекао члан Управног одбора ФК Фамос, Маринко Божовић, у прошлој сезони је остварен резултат који је био мањи од онога што се циљало, али је истовремено клуб задовољан урађеним у комплетној сезони.

– ФК Фамос је продужио сарадњу са Дарком Војводићем и Дарко ће још годину дана бити активан и водити ФК Фамос као шеф стручног штаба и остварити сигуран сам бољи резултат него је то било у сезону 2023/24 када смо најавили да ће Фамос на крају сезоне завршити међу пет, а завршили смо шести. Нисмо дакле задовољни резултатом с те стране, али јесмо сезоном у комплету. Направили смо један историјски резултат за Фамос у Првој лиги. Потпуно смо увјерени да из екипе која нам је била на располагању, захваљујући играчима, шефу и руководству, спонзорима и Управном одбору, навијачима, остварили смо историјски резултат и циљ нам је да у предстојећој сезони завршимо боље пласирани него смо били у претходној сезони. Јако нам је драго што Дарко наставља сезону са ФК Фамос и оно што ћемо вид‌јети на терену у Војковићима ће сигурно бити нешто што ће бити на задовољство свих навијача и љубитеља ФК Фамос, рекао је Маринко Божовић у уводном излагању.

Најавио је Маринко Божовић и појачање у стручном штабу, повратника међу Мотористе, Душана Ремића, који ће бити задужен за рад са голманима.

– Од ове сезоне у Фамосу као повратник, овај пут као тренер голмана је Душан Ремић. ФК Фамос улази у нову еру рада са голманима, не само првог тима, него и омладинског тима. Сарадња са Душаном се неће односити само на сарадњу са голманима у првом тиму, него у омладинском погону, а ФК Фамос ће представити ускоро нове ствари што се тичу омладинског погона.

Најавио је Божовић и конкретне акције у играчком кадру.

– Наредне седмице почињемо са потписивањем уговора са играчима који су одлука шефа стручног штаба да остану у клубу и наравно са појачањима. Користим прилику да још једном изразим своје задовољство као члан УО ФК Фамос могу да сарађујем са ова два имена, сигурно прослављена, на теренима широм Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије и дијелова бивше Југославије. Оно што заједно са њима планирамо да радимо ће сигурно оставити траг и бити почетак једне нове ере.

Додао је Божовић и да је ово идеална средина за развој младог фудбалера.

– Нешто што је првасходни циљ Фамоса је да буде средина која пружа подршку и шансу младим играчима, играчима који траже афирмацију, да напредују у фудбалском смислу, а са тренерима и стручним штабом којег ми имамо сигурно смо привлачни фудбалерима из БиХ који желе да се усавршавају, да буду у квалитетној спортској средини, која ће им дати прилику да иду даље и фудбалски напредују, а да буду у простору који је пријатељски настројен, који цијени и поштује оне који улажу свој новац у фудбал и све спортове и као члан УО Фамос користим прилику да се захвалим свим спонзорима, пријатељима клуба, навијачима и позовем да још срчаније прате у наредној сезони, јер оно што ће се дешавати даље ће сигурно бити вриједно пажње и уз њих ФК ФАмос сигурно има свијетлу перспективу.

Тренер Фамоса, Дарко Војводић, каже да није било упитно хоће ли продужити сарадњу, јер је Фамос био уз њега у најтежим моментима живота када му је отац преминуо.

-С моје стране према ФК Фамос је велико поштовање. Напоменућу вас да је господин Божовић и ФК Фамос мени у најтежим моментима, а познато је да сам изгубио оца, стао уз мене и био врхунска подршка. Не само управа, него и играчи. И то се не заборавља. Разговори су трајали 2-3 минута око наставка сарадње. Искористио бих прилику да се захвалим играчима на одлично обављеном послом. Прошле године у ово доба је била гора ситуација, сада је куд и камо боља. Добри резултати из прошле године нас обавезују да и ове године такви буду. Ја се надам да ћемо спремни дочекати почетак првенства и да ће све бити како треба. Морам се захвалити управи клуба која је све испоштовала, била у корак са нама и корак испред нас. Функционисали смо као велика породица, искрени једни према другима и пуни повјерења. Оно чиме сам задовољан је да смо ми пружили руку и комшијама када смо били у ситуацији да тако можемо и да смо показали како се треба понашати према клубовима из регије. Надам се да ће то бити добра школа и добра поука за друге, да ће се тако понашати према нама, као што смо ми према њима и када нама буде требала подршка. Хвала свим људима који су око мене, на свему што су пружили протеклих годину дана. Ја сам неко ко воли радити, хоће радити и тако ће и бити. Ми ћемо направити респектабилну екипу. И прошле године да смо имали услове били бисмо први или други. Овако смо ту гд‌је јесмо требали да будемо. Људи који воде клуб заслужују да се Фамос опроба у вишем рангу, рекао је Дарко Војводић, а онда је говорио о играчком кадру.

– Играчки кадар ће претрпити промјене, за већи број играча постоји интересовање и то је знак да смо направили добар посао. Неки ће морати отићи, неки ће отићи, неке ћемо довести. Ја имам специфичан избор довођенај играча, требају се уклопити у моју визију, да су пожртвовани, борбени, да остављају срце на тереу.Имате примјер Абрега, који као да се родио у Војковићима. Ето га на проби у Посушју. Ми би били најсретнији када би он остао, али тешко. И остали, Пирт, Стјепановић, Лазић и остали. То је једини постулат за добар резултат.

Прозивка ФК Фамос заказана је за 5. јул, а до тада ће бити много јасније ствари око играчког кадра. 

ИЗВОРСпорт ДЦ
Претходни текстTO Источно Сарајево: Сада је лакше до Новакове пећине (Фото)
Сљедећи текстУ недјељу 30. јуна велико освећење храма Светог Варнаве, 25.6. (Видео)