Насловна Најновије Војска се укључила у потрагу за Балијагићем, мјештани још једну ноћ провели...

Војска се укључила у потрагу за Балијагићем, мјештани још једну ноћ провели у страху

391
0

Потрага за Алијом Балијагићем који је починио двоструко убиство у селу Соколац у Бијелом Пољу и даље је у току. У потрагу су укључене све расположиве полицијске јединице сјевера, а од синоћ распоређене на разуђеном терену. Сви прилази селу су блокирани. Подручје су надлијетали дронови, хеликоптери МУП-а, а укључена је и Војска Црне Горе. Мјештани Соколца и околних села од јуче су у великом страху, а још једну ноћ су провели у својим домовима закључани, уплашени за своју и безбједност своје породице.

Алија Балијагић је починио двоструко убиство у Соколцу и вишеструки је повратник у извршењу кривичних дјела. Прије неколико мјесеци је изашао из затвора. То је оно што се зна о њему, али се још увијек не зна гдје се скрива након синоћњег злочина. Зато су мјештани Соколца и околних села од јуче у великом страху, јавља РТЦГ..

Страх је био присутан и претходних десет дана. Толико је прошло откако се Балијагић, представљајући се као ловац који трага за својим изгубљеним псом, појавио у селу. Гостио се код мјештана који су након неколико дана постали сумњичави и пријавили га полицији.

Маџгаљи, брат и сестра, нису дочекали интервенцију полиције и хапшење осуђиваног преступника.

– Звао је полицију Милија Зејак прије два дана и нико му није реаговао на то. Ето, тужно. У Соколац не мораш да закључаваш врата, ко ће те дирати. Ето, тако је то – рекао је мјештанин тог села.

Други мјештанин каже да су три пута звали полицију откад се он појавио, прије десет дана.

– Ми смо сви шокирани, од синоћ смо сви у својим домовима закључани. Јако смо уплашени за своју безбједност и безбједност своје породице. Значи, ми уопште не знамо одакле ће тај тип да се појави. Ако је тачно, по причи мјештана, да се он креће десет дана из куће у кућу и туда, неко је заказао ту – истиче за ТВЦГ мјештанин Соколца.

Ноћ над Соколцем стиже и потрага је све тежа, а у њу су и данас укључене све расположиве полицијске јединице сјевера. Од синоћ су распоређене на разуђеном терену. Сви прилази селу су блокирани. Подручје су надлијетали дронови, хеликоптери МУП-а и Војске Црне Горе. У кући у којој су убијени брат и сестра Миланка и Јован Маџгаљ су форензичари, истражитељи и тужиоци.

Након завршене истраге, саопштење.

– Државна тужитељка дежурна из Вишег државног тужилаштва у раним јутарњим часовима започела је вршење увиђаја са службеницима Управе полиције, Одјељења безбједности Бијелог Поља и службеницима Форензичког центра. Приликом вршења увиђаја изузети су бројни трагови који ће бити предмет вјештачења у Форензичком центру – саопштила је Љубица Цаковић.

Полиција је објавила фотографију осумњиченог Алије Балијагића и упозорење мјештанима Вранешке долине, али и грађанима Бијелог Поља да буду опрезни, остану у својим домовима и уколико примијете бјегунца, одмах обавијесте припаднике МУП-а Црне Горе. Данас је мјесто злочина у Соколцу обишао и ресорни министар Данило Шарановић.

Тијела убијених Маџгаља упућена су на обдукцију у Клинички центар у Подгорици. Полицијске јединице сјевера и даље трагају за убицом, покривајући терен из неколико праваца, али до сада без успјеха.

ИЗВОРртрс
Претходни текстРођено 18 беба
Сљедећи текстПредстава „12“ Никите Михалкова први пут пред београдском публиком