Насловна Најновије Вукадин: Дневно и до 10 интервенција

Вукадин: Дневно и до 10 интервенција

77
0

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице града Источно Сарајево Његош Вукадин рекао је Срни да, због високе температуре и људске непажње, дневно имају пет до 10 интервенција на гашењу пожара на подручју града, те позвао грађане да се уздрже од паљења сасушене траве.

Вукадин је навео да је узрок пожара људски фактор, јер људи пале покошену траву, што се отме контроли.

Он је рекао да су јуче угасили пожар на Ђордином Брду у Мокром, у општини Пале, гд‌је је опожарено неколико стотина дунума и изгорио је стамбени објекат.

Вукадин је навео да је јуче и на подручју Сокоца избио пожар који је пријетио насељу Кошутица, али су уз велике напоре успјели да га угасе и спријече ширење на куће и помоћне објекте.

Он је додао да свакодневно имају интервенције на гашењу пожара и у осталим општинама у саставу града.

Вукадин је навео да сваки дан возе минимално четири до пет цистерни воде у удаљена села јер су, због дуготрајне суше, сва изворишта воде пресушила.

– Ми смо већ прилично заморили људе и средства, али још успијевамао да одговоримо изазовима. На измаку смо снаге јер људе ангажујемо по 24 часа, а неки по два-три дана не одлазе кући – рекао је Вукадин и додао да имају велику подршку града Источно Сарајево. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстКустурић: Угашен пожар на Тјентишту (ВИДЕО)
Сљедећи текстДа ли ће невакцинисана дјеца убудуће моћи у вртиће?