Насловна Вијести Република Српска Вулин: Српска увијек може да рачуна на Србију

Вулин: Српска увијек може да рачуна на Србију

223
0

Ангажовање хеликоптера МУП-а Србије на гашењу пожара код Требиња је конкретан начин да се Република Српска увјери у љубав, подршку и спремност Србије да увијек буде ту, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Вулин је након обиласка пожаришта код Требиња, гдје су јутрос дејствовала два хеликоптера МУП-а Србије, истакао да Република Српска увијек може да рачуна на Србију.

„Два хеликоптера са посебним посадама су ту. Од јутрос су имали висе од 70 налета и избацено је 70 тона воде. Тако ће бити док год пожар буде актуелан“, рекао је Вулин новинарима у Требињу након састанка са градоначелником Мирком Ћурићем.

Он је нагласио да је предсједник Србије Александар Вучић, одмах по добијању захтјева из Српске, наредио МУП-у да обезбиједи људство и технику и да се помогне.

Према његовим ријечима, ово је конкретан начин да се Српска увјери у љубав, подршку и спремност Србије да увијек буде ту поред свих бројних пројеката који су финансирани од Србије, а често и инспирисани од Вучића.

„Ми поштујемо БиХ, а Републику Српску волимо, Република Српска зна да је ту њена Србија“, рекао је Вулин и изразио понос што Србија може и на овај начин да помогне.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је Вулину, који је са сарадницима обишао пожариште, као и Србији за хеликоптере који су помогли у гашењу пожара.

Он је рекао да ситуација у рејону Бијеле горе није била добра, али да је најважније да су сачувани људски животи и имовина мјештана.

„Ситуација је сада доста боља. Временске прилике су се промијениле. Према селу Вучја је, према посљедњим информацијама, била најтежа ситуација, али освјежићемо информације да ли киша тамо пада и да ли је потребно преусмјерити снаге“, рекао је Ћурић.

Он је додао да је у гашењу пожара у рејону Бијеле горе учествовало око 100 требињских ватрогасаца, добровољних ватрогасних друштава, Цивилне заштите ХЕТ-а и мјештана, те им је свима исказао велику захвалност.

Ћурић је изразио увјерење да ће киша, која је данас почела да пада, помоћи у стабилизацији ситуације.

Састанку у Градској управи Требиње присуствовао је и директор Републичке управе Цивилне заштите Српске Милан Новитовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНапредак од 219 мјеста на Вебометрикс ранг-листи
Сљедећи текстВишковић позитиван на вирус корона, осјећа се добро