Насловна Најновије Вучевић: ЕУ биће потпуна тек кад прими земље западног Балкана

Вучевић: ЕУ биће потпуна тек кад прими земље западног Балкана

55
0

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић, изјавио је да је Београд привржен европском путу и да ће ЕУ бити потпуна, тек када буде примила земље западног Балкана.

Вучевић је на панелу међународне конференције у Атини, поводом шест година од потписивања Преспанског споразума, рекао да је сада главно питање да ли се разговара о приступној перспективи или о европској будућности.

„То је главно питање за све земље западног Балкана. Људи су уморни од чекања“, нагласио је Вучевић.

Он је навео да се мора наставити са реформама, али да те реформе морају бити подржане конкретним мјерама Брисела.

Вучевић је указао да Србија да подржава европску интеграцију свих земаља и нација региона, те да би жељела да види регион као дио ЕУ.

Он је рекао да постоји више регионалних иницијатива, од Берлинског процеса, преко Процеса Брдо-Бриони, до „Отвореног Балкана“, којим је регион показао да жели да уради нешто конкретно.

Међу учесницима панела су и некадашњи премијер Грчке Јоргос Папандреу, некадашњи премијер Сјеверне Македоније Владо Бучковски, те министар спољних послова Албаније Игљи Хасани и изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Дводневну међународну конференцију „Мир и одрживи развој“, заједнички су организовали Институт Алексиса Ципраса и Фондација Зорана Заева.

Вучевић се по доласку у Атину састао са Лајчаком.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПокренут дисциплински поступак против Фудбалског савеза Србије
Сљедећи текстДодик: Бања Лука један од најбезбједнијих градова у Региону