Насловна Вијести Вучић: Влада ће радити убрзано на путу ка ЕУ, али неће бити...

Вучић: Влада ће радити убрзано на путу ка ЕУ, али неће бити антируска

216
0

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да вјерује да ће будућа влада бити влада која ће да брине о интересима Србије и додао да ће то бити српска влада која ће да ради много на бржем прикључивању Србије Европској унији, али да свакако неће бити антируска.

Одговарајући на питање новинара у Београду докле се стигло са консултацијама и да ли ће будућа Влада Србије бити проевропска или проруска, Вучић је поновио да ће о консултацијама да говори када се оне заврше, али да је већ сада потпуно јасно, и послије прва два дана консултација, да постоји недвосмислена већина у Народној скупштини Србије.

– Вјерујем да ће будућа влада да буде српска влада која ће да брине о интересима Србије, а наравно да ће она да буде, слагали се ми овако или онако са неким, влада која ће да ради много на бржем прикључивању Србије Европској унији – рекао је Вучић.

Када говорите истину, додао је, када имате једну политику онда увијек говорите исто.

– Да, радићемо убразно на европском путу Србије и вјерујем да многе резултате до децембра можемо да постигнемо, али такође та влада свакако неће бити антируска и чуваће наше традиционална пријатељства – поручио је Вучић.

Он је додао да нема као што је пред Европљанима увијек спреман да каже какви су нам пријатељи Кинези, тако и пред  кинеским пријатељима увијек говори о европском путу Србије.

Нагласио је да влада мора да носи терет самосталности и независности о доношењу одлука.

– То је нешто што вјерујем да мора да буде тековина сваке будуће владе и то је гарант да ћемо водити своју политику на стратешки пут и европски пут, али политику у којој ћемо одлуке да доносимо сами без притисака споља или притисци ће да постоје, али наше је да доносимо одлуке увијек у најбољем интересу нашег народа – рекао је Вучић.

Додао је влада прије свега мора да буде састављена од вриједних људи којима ће тимски интерес и интерес Србије бити испред интереса личне промоције и личног материјалног богаћења.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстМале шансе да Новак заигра у Монтреалу
Сљедећи текстМитрополит Хризостом: Вјера нас сједињује са страдалим свештеномученицима