Насловна Најновије Вучић: Доња Градина је највеће светилиште српског народа

Вучић: Доња Градина је највеће светилиште српског народа

163
0

Предсједник Србије Александар Вучић, рекао је да је Доња Градина највеће светилиште српског народа и поручио да Срби више не могу да прихвате да буду они који су криви и који немају никаква права.

„За оне који су нестали без трага ми смо једини траг. Ми морамо да будемо и траг и путоказ и име за оне који су овђе убијани без бележења њиховог имена и броја. у Доњој Градини и Јасеновцу убијано је намерно име, вера и нација“, истакао је Вучић у обраћању на комеморацији у Доњој Градини.

Вучић је поручио да је народ Републике Српске и Србије јединствен и нагласио да то никада нико неће успјети да промијени, без обзира колико се трудили.

„Наши људи више не могу да прихвате да Срби буду дежурни кривци, без икаквих права. Данас Срби на сваки начин јединствено умеју да реагују на сваку врсту притисака који долази споља“, рекао је Вучић.

Он је додао да Срби више не могу да прихвате да буду они који су криви, који немају никаква права.

„Данас Срби на сваки начин јединствено реагују на сваку врсту притиска који долазе споља. Kада Србину дозлогрди више повратка нема, он хоће бити само свој на своме. Данас се одржавају избори на северу Kосова и Метохије, а неће Срби ничијим туђим интересима да служе, хоће мир, хоће да поштују друге, али прије свега да се боре за своје интересе“, рекао је Вучић.

Вучић је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику, јер Србија и Српска већ девет година заједно обиљежавају Дан сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац и друге значајне датуме и догађаје из иасторије.

У Спомен-подручју „Доња Градина“ код Kозарске Дубице, данас је одржана централна манифестација обиљежавање Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у НДХ у концентрационом логору Јасеновац у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије и великог броја грађана.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈасеновачка тишина – саставни дио душе српског народа
Сљедећи текстОбиљежено 30 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона