Насловна Најновије Вучић: Моја порука грађанима је да не брину, држава ће обезбиједити мир...

Вучић: Моја порука грађанима је да не брину, држава ће обезбиједити мир и безбједност

132
0

Грађани Србије не треба да брину, држава ће обезбиједити мир и безбједност, рекао је у обраћању јавности предсједник Србије Александар Вучић, а поводом пријетњи изречених на протесту против „политике власти према Косову и Метохији“.

– Постоје они који су умислили да могу насиљем нешто да ураде, не знам да ли су проруски, знам да су антисрпски, јер све раде против своје државе и свог народа – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су на протестима отворено позивали на насиље.

– Ти људи су данас позивали на најтеже насиље. Шта је то што је веће од насиља, кога би сте да убијете ? Када смо говорили у Народној скупштини било је јесно да је насиље једини аргумент који имају – рекао је Вучић.

Истакао је да нико није измислио карабин.

– Данас нико није измислио карабин и тај младић је јавно рекао да је пошао на протест – навео је Вучић.

Вучић се претходно састао са безбједососним службама.

– Анализирали смо стање реда и мира, ствари су под контролом, људи могу да буду мирни. Држава неће дозволити било којим насилницима и естремистима, било са које стране, да угрожавају интегритет и уставни поредак Србије, надлежни државни органи предузеће мјере, а сви који су пријетили убиствима одговараће пред надлежним државним органима – нагласио је Вучић.

Држава ће реаговати веома одговорно,

– Они који мисле да могу да сруше државу претњама, лажима, са пушком, својим везама у некој страној земљи, правдајући то великим патриотзмом, ти да побиједе Србију не могу – рекао је Вучић.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПреминула глумица Ракел Велч
Сљедећи текстДачић: Вечерас организован покушај државног удара