Насловна Најновије Вучић: Нећемо дати Србију “на тацни“ !

Вучић: Нећемо дати Србију “на тацни“ !

144
0

Предсједник Србије Александар Вучић, поручио је западним пријатељима и партнерима, да им неће дати државу Србију „на тацни“, ни за шта на свијету, а српском народу на Kосову и Метохији и Републици Српској, да увијек могу да рачунају на Србију, која ће бити уз њих ма колико било тешко.

Вучић је обраћајући се као гост на конгресу СПС-а, указао на безобразлук западних партнера, који су му у лице рекли да неће да поштују ниједан потписани споразум, јер им само служе да Србија испуни своје обавезе и да је притисну.

„Они желе да им дамо државу Србију на тацни. Е, па нећемо вам дати државу Србију ни за шта на свету, не сањајте то, никада је нећете добити. Држава Србија припада њеним грађанима“, истакао је Вучић.

Он је додао да прича о таквим безобразлуцима нема краја, али да то не значи да Срби треба да кукају, него да морају да буду још мудрији и снажнији и да покушају да буду колико је могуће, уједињени и јединствени.

„Наш народ на Kосову и Метохији, зна да се неће поновити 17. март 2004. године /мартовски погром/, да нећемо да бежимо и кријемо се ни од кога, већ ћемо ма колико тешко било бити уз свој народ. На то увек може да рачуна и наш народ у Републици Српској. Ми поштујемо интегритет БиХ, али никада свој народ нећемо на цедилу остављати“, нагласио је Вучић.

Вучић је као примјер безобразлука и различитих западних принципа навео и то што су у БиХ ишли са задатком високи представници да уједињују војску и полицију, а у Сјеверној Македонији да раздвајају полицију на албанску и македонску.

„Потпуно различити принципи у само годину дана. Баш их брига, јер то је њихов интерес“, рекао је Вучић.

Указујући на нелогичности са којима се у претходним данима Србија суочава, Вучић је навео да му западни партнери говоре да је Приштина деескалирала сукоб одлагањем избора, а с друге стране приштинске снаге су дошле на сјевер Kосова са дугим цијевима, да заузимају просторије општинских изборних комисија.

Он је истакао да је битно сачувати државу Србију, а да ће бити и страних инвестиција и повећања БДП-а и плата и пензија, животног стандарда људи.

На конгресу се обратио и лидер СПС-а и министар спољних послова Србије, Ивица Дачић, који је истакао да нема бољег друштва без очување државе.

„Зато је упорност у борби за очување територијалног интегритета Србије највећа идеја у модерној Србији“, истакао је Дачић и додао да је Kосово “суи генерис“ за Србију.

На конгресу СПС-а као гост се обратио и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

ИЗВОРсрна, фото Happy TV
Претходни текстИсточна Илиџа: Акција прикупљања помоћи за социјално угрожене
Сљедећи текстДодик се уписао у књигу жалости поводом смрти Синише Михајловића