Насловна Најновије Вучић: Нисам његов фан, али Титова гробница неће бити измештена из Србије

Вучић: Нисам његов фан, али Титова гробница неће бити измештена из Србије

86
0

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је за портал Политико да гробница некадашњег предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита, неће бити измјештена из Музеја Југославије у Београду и да ће Тито остати дио српске и југословенске историје.

„То се неће догодити. Никада нисам био велики фан комуниста и комунистичког режима, али Јосип Броз је део наше историје, он је овдје живео и овдје је сахрањен, и он ће остати део српске и југословенске историје“, рекао је Вучић.

Градоначелник Београда Александар Шапић, најавио је на прошлој сједници Скупштине града, да ће покренути иницијативу да се измјести гробница Јосипа Броза Тита, као и да се подигне споменик вођи Равногорског покрета Дражи Михаиловићу на Теразијској тераси.

„Не могу да утичем на ту одлуку, нити град Београд може формално-правно да утиче на то, али мислим да је измештање Јосипа Броза из Музеја Југославије, изузетно важна ствар за српски народ и за будућност ове земље“, рекао је Шапић.

Политико додаје да улице у Сарајеву, Сјеверној Македонији, Црној Гори и Словенији и даље носе Титово име, па чак и улице у земљама попут Алжира, Бразила и Египта или земљама ЕУ, као што су Француска и Италија.

ИЗВОРагенције, фото илустрација
Претходни текстНавршиле се 33 године од масакра над 13 резервиста ЈНА на Коранском мосту
Сљедећи текст„Дани Српске“ у Суботици, Краљеву и Крагујевцу (ВИДЕО)