Насловна Најновије Вучић: Односи Србије и Републике Српске не смију никад да трпе

Вучић: Односи Србије и Републике Српске не смију никад да трпе

36
0

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија и Република Српска никад нису прекршиле договор постигнут прије десет година, да без обзира на различита мишљења – никад не смију да трпе односи Србије и Српске.

Истакао је да је Додик рекао једну важну ствар око које су се и договорили још прије десет година, анализирајући све грешке из историје.

– Прије десет година направили смо први договор који никада нисмо прекршили, а то је да Србија и Српска, без обзира на то хоћемо ли некада имати различита виђења ствари, другачије мишљење по одређеним питањима, хоћемо ли некада лично бити у најбољима, понекад не у најбољим односима – да никада не смеју да трпе због тога наши односи – истакао је Вучић, те додао да није лако говорити послије Милорада Додика, јер увијек како каже, будете мање Србин и све што сте спремили да ви о теми говорите, морате по неку ријеч да кажете и о ономе о чему је он говорио.

Нагласио је да тај договор подразумијева се никада у Србији не смије чути лоша ријеч о Српској и обрнуто, као ни о онима који воде Србију и Српску.

– У Првом свјетском рату изгубили смо 29 одсто свог живља, у Другом свјетском рату, преко 90 одсто оних који су били на побједничкој страни били су нашег рода и то не смије да се заборави и зато сматарм да је мир наш кључни интерес – ракао је предсједник Србије Александар Вучић на заједничкој сједници влада Српске и Србије.

Подсјетио је на период када су се неки стидјели српског народа у Крајини.

– Немојте да вас подсјећамо када смо се стидјели нашег народа у Крајини, до тога да увијек имамо нешто да кажемо онима са друге стране Дрине. Ми овдје имамо Хрвате, али никада их нисмо звали српски Хрвати, та одредбница важи само за наш народ – навео је Вучић.

Навео је да је поносан на то што је рођен у Београду,

– Никада ме нисте чули да сам говорио да сам због тога бољи од неког другог. Наш јуначки народ на КиМ никада није и никада неће дозволити да остане без свог имена и своје српске државе ма колико тешко бил. Пред нама су тешки дани због онога што се дешава у Европи у свијету. Кад сила удари на силу, нико неће да каже да је победио. То нас полако али сигурно уводи у велику светску катастрофу.

Говорили смо и о дијалогу као суштинском начину решавања проблема између нас и Албанаца, не постоји друго решење, већ поштовање споразума, формирању СЗО и свему другом.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Српска ће Дан Републике обиљежавати 15. фебруара
Сљедећи текстПатријарх Порфирије: Печат српског народа је његова духовност