Насловна Најновије Вучић о насловној страни “Експреса“ – слобода медија

Вучић о насловној страни “Експреса“ – слобода медија

194
0

Предсједник Србије Александар Вучић, рекао је поводом насловне стране хрватског магазина „Експрес“, на којој је објављена фото-монтажа Виктора Орбана, Ђорђе Мелони и њега са хитлеровским брчићима, да нема проблем са тим и да је то слобода медија.

„Немам проблем са тим, то је слобода медија, свако може да објави шта хоће. Објављивали су и за Ангелу Меркел за коју се сада види да је била веома мудра, јер у њено време није било оваквих сукоба“, изјавио је Вучић новинарима у Софији.

Одговарајући на питање да ли може да замисли да се у Србији појави таква насловна страна на којој би неко из Хрватске био тако приказан, Вучић је рекао да му је „једна ствар више запарала уши, него што му је засметала очима“.

„Замислите да они који су Хитлера са цвећем дочекивали, о томе говоре онима који су се против Хитлера борили од првог дана. Ваљда и то много више говори о онима који су тако нешто направили, него о онима о којима су то говорили“, указао је Вучић.

На насловној страни хрватског магазина „Експрес“, уз наслов „Ахтунг! Хрватска између три мини фашизма“, објављена је фотографија предсједника Србије Александра Вучића, који је представљен као вођа нацистичког рајха Адолф Хитлер, као и премијери Мађарске и Италије Виктор Орбан и Ђорђа Мелони.

Свакоме од њих су на лицу монтирани хитлеровски бркови, у бојама националне заставе државе коју води.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстСутра пријатно топло и сунчано
Сљедећи текстУ Сарајеву син запалио оца и побјегао, полиција трага за њим