Насловна Најновије Вучић се састао са Борељом и Лајчаком; У Охриду нова рунда разговора...

Вучић се састао са Борељом и Лајчаком; У Охриду нова рунда разговора Београда и Приштине

133
0

У Охриду је у току билатерални састанак предсједника Србије Александра Вучића, високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

Борељ и Лајчак ће након сусрета са Вучићем одржати одвојени састанак са предсједником Владе самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем.

Потом ће Вучић и Курти заједно сјести за преговарачки сто са представницима ЕУ, а након завршетка разговора предвиђена је изјава Бореља, који ће сумирати резултате данашњег самита.

Вучић се прије преговора у оквиру дијалога Београда и Приштине састао са премијером Сјеверне Македоније Димитром Ковачевским, који је као домаћин самита одржао одвојене састанке и са Куртијем, Борељом и Лајчаком.

Борељ је уочи самита обавијестио америчког државног секретара Ентонија Блинкена о развоју ситуације у вези са дијалогом Београда и Приштине уз подршку ЕУ.

Он је пред почетак нове рунде дијалога на највишем нивоу поручио да су очи ЕУ и западног Балкана данас упрте у Охрид.

„Након интензивне шатл дипломатије између Београда и Приштине, са председником Србије и Аљбином Куртијем разговараћемо о имплементацији анекса – саставном делу Споразума на путу нормализације односа“, написао је Борељ на „Твитеру“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Одлука Међународног кривичног суда довешће до политичких тензија и ни до чега другог
Сљедећи текстПродановић: Биће повећана издвајања за стипендије студената