Насловна Најновије Вучић уручио орден заслуга жандарму Милошу Јевремовићу

Вучић уручио орден заслуга жандарму Милошу Јевремовићу

69
0

Предсједник Србије Александар Вучић, уручио је у Београду, Орден заслуга за одбрану и безбједност првог степена жандарму Милошу Јевремовићу, који је рањен приликом обезбјеђења Амбасаде Израела, а у данашњем обраћању је истакао да је ово признање са дубоким значењим и да храброст није само одлика појединца.

„Зато бих желео да захвалим породици, председнику, министру, лекарима. Желим да поручим свима да храброст долази у многим облицима, храброст је у сваком од нас. С вером у Бога, живела Србија!“, поручио је Јевремовић.

Вучић је рекао да је веома важно за Србију да заустави промоцију насиља – од оног на улицама до друштвених мрежа.

Он је рекао и да то није лак задатак и да ће Србија, суочена са пријетњама свеопштег рата у свијету и тероризма, морати даље да јача своје снаге безбједности.

„Наши људи морају да буду присебни, стрпљиви, трпељиви, озбиљни, одговорни, веома добро обучени, професионални“, навео је Вучић.

Он је додао да је задатак да Србија буде једна од најбезбједнијих земаља у свијету и Европи, да њене улице буду сигурне, да сачува људе и објекте.

„Наш задатак је безбедна и сигурна Србија. Зато је важно улагати у будућност ових људи. А онда да од њих тражимо да изврше најтеже задатке“, рекао је Вучић.

Вучић, који је указом одликовао жандарма Милоша Јевремовића Орденом заслуга за одбрану и безбједност првог степена, рекао је да је Јевремовић жртва тероризма, а да та појава са собом носи одређене консеквенце какве раније није.

„Човек који је извршио ово сличан је онима из САД и Европе. Сви они имају нешто заједничко – мисле да су популарни, звезде. Они уживају у својим злоделима. Зато нам је био потребан неко попут Милоша, његова реакција је била високопрофесионална“, истакао је Вучић.

Јевремовић је тешко повријеђен 29. јуна, када га је приликом обезбјеђења Амбасаде Израела у Београду вехабијски терориста конвертит Салахудин Милош Жујовић погодио самострелом у врат, али је Милош успио да га ликвидира.

ИЗВОРсрна, фото © Sputnik / Lola Đorđević
Претходни текстПрипадници Цивилне заштите и даље у Гацку
Сљедећи текстСпортистима Рогатице четири медаље у Ужицу