Насловна Најновије Вујичић: Додик апсолутни побједник избора у Источној Илиџи

Вујичић: Додик апсолутни побједник избора у Источној Илиџи

237
0

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа Мирослав Вујичић, изјавио је Срни да је поновно пребројавање гласачких листића у Источној Илиџи, потврдило да је кандидат ове странке за предсједника Републике Српске Милорад Додик, апсолутни побједник у овој локалној заједници.

„СДС и ПДП, који су покушали да украду изборе и нису успјели у томе, оптужују нас за наводну изборну превару, што наравно није тачно и није ни близу истине. Потврда овој мојој тези и чињеници су информације да предсједник СНСД-а Милорад Додик увећава предност контролним бројањем гласачких листића у Источној Илиџи, а слична ситуација је и широм Републике Српске“, рекао је Вујичић.

Према његовим ријечима, контролним бројањем је утврђено да је разлика у односу на Додиковог противкандидата Јелену Тривић, повећана за 24 гласа.

„Имали смо ситуацију да је на два бирачка мјеста уписано шест, односно 11 гласова више Јелени Тривић. Још једна теза је, нажалост, тачна, а то је да локални СДС у Источној Илиџи непрекидно покушава и успијева, понекад, да украде изборе“, истакао је Вујичић.

Према његовим ријечима, 2008. године отет је мандат Ради Ристовићу, како каже, бруталном пљачком.

„На посљедњим локалним изборима је, такође, била организована пљачка од СДС-а из Источне Илиџе, гдје је на готово сваком бирачком мјесту био организован `бугарски воз` са по три неважећа листића, што смо утврдили контролним бројањем“, додао је Вујичић.

Вујичић истиче да је овдје у питању замјена теза.

ИЗВОРсрна, фото Катера
Претходни текстКецмановић: Америка није Српска, Народна скупштина да прогласи Додикову побједу
Сљедећи текстМајдов: Народ зна кога је бирао – Милорад Додик истински лидер Српске