Насловна Најновије Вујичић поднио пријаву против начелника Божовића

Вујичић поднио пријаву против начелника Божовића

466
0

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић поднио је кривичну пријаву против начелника Источне Илиџе Маринка Божовића којом га терети за злоупотребу службеног положаја, односно да је својим дјеловањем оштетио буџет за 700.000 КМ.

„Желим да упознам јавност са афером и криминалним активностима начелника Божовића и скупштинске већине у Скупштини општине Источна Илиџа. Ријеч је о препродаји земље којом је директно оштећен буџет општине Источна Илиџа за око 700.000 КМ“, рекао је Вујичић новинарима у Источном Сарајеву.

Вујичић је подсјетио да је 26. фебруара Скупштина општине Источна Илиџа овластила начелника Божовића да прода земљу инвеститору Ивану Ћалети, бившем власнику ОБН ТВ, на локацији Аеродромска улица, у мјесту Радуловац, и то око 13.000 метара квадратних за 550.000 КМ.

„Ћалета је два дана касније ту исту земљу продао фирми `Жупа груп` која је у власништву одборника СДС-а Александра Голијанина за неких 700.000 КМ. Мјесец дана након тога извршена је трансакција да је фирма Голијанина препродала ту исту земљу Месуду Хрбату, власнику фирме `Пени плус` за 1.200.000 КМ“, појаснио је Вујичић.

Он је додао да је у овом послу учествовала још једна, њему непозната фирма из Бањалуке.

Према његивим ријечима, за мјесец дана цијена земље је порасла са 550.000 КМ на 1.200.000 КМ, умјесто, да је општина та средства продајом земље инкасирала у буџет.

„Начелник је омогућио повезаним лицима екстра профит од 700.000 КМ. Ово је врх леденог бријега“, рекао је Вујичић.

Он је истакао да се од тих средстава могло направити обданиште од 400 метара квадратних, шест километара канализационе мреже или дати 3000 стипендија у износу од по 200 КМ.

Вујичић је додао да му је обавеза да сазнања подијели са надлежним тужилаштвом, изразивши увјерење да ће цијели случај добити судски епилог.

Кривичну пријаву поднио је Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКако са БиХ пасошима у Шенген од новембра
Сљедећи текстУ петак облачно уз локалне пљускове