Насловна Вијести Република Српска Вујичић: Уставни суд БиХ својим одлукама додатно компликује ситуацију

Вујичић: Уставни суд БиХ својим одлукама додатно компликује ситуацију

244
0

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је да Уставни суд БиХ својим одлукама додатно компликује ситуацију у БиХ.

Коментаришући недавну одлуку Уставног суда БиХ о привременом стављању ван снаге Закона о лијековима и медицинским средствима Српске и Закона о допунама Закона о републичкој управи, Вујичић је рекао да је недопустиво да у овој правосудној институцији сједе странци.

Према његовим ријечима, недопустиво је да у уставном суду једне земље, која жели да буде суверена, сједе два старнца, као што је то у Уставном суду БиХ и имају два гласа која у коначници одлучују и прегласавају двојицу судија из Републике Српске.

„Таква пракса не води ничему, већ додатно комликује ситуацију у БиХ. На силу се у БиХ ништа не може ријешити, а имамо и примјер да је један од судија Уставног суда БиХ бивши високопозиционирани члан СДА“, истакао је Вујичић.

Након што је Европски парламент усвојио у сриједу, 6. јула, резолуцију о БиХ у којој се нглашава да је темпо приступања ЕУ одређен спровођењем реформи, Вујичић је рекао да није први пут да ЕУ примјењује двоструке стандарде када је у питању приступање ЕУ.

„Ако видимо ситуацију у Украјини, земљи у којој се ратује и која је скоро потпуно уништена, њој су дали статус кандидата, то је доказ двоструких стандарда и аршина свих европских институција“, истакао је Вујичић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстКовачевић: Њемачка резолуција није подршка БиХ него Бошњацима
Сљедећи текстДодик: Слање њемачких војника у функцији застрашивања грађана Српске