Насловна Најновије Вујичић: Шмитове измјене изборног закона немају подршку

Вујичић: Шмитове измјене изборног закона немају подршку

213
0

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скуптине БиХ Мирослав Вујичић рекао је да СНСД неће подржати измјене Изборног закона БиХ које је креирао ОХР и Кристијан Шмит који настоји да га спроведе преко Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ.

Вујичић је рекао Срни да ће сутра учествовати на састанку чланова ЦИК-а са парламентарцима, који је сазвао предсједник ове комисије Суад Арнаутовић, само да би исказао став СНСД-а да су Шмитове измјене Изборног закона бесмислене и да неће добити подршку.

„Сматрамо да је требало израдити потпуно нови закон, а не вршити измјене на овај начин, на мала врата“, поручио је Вујичић.

Он је навео да предложене измјене Изборног закона не обухватају изборне јединице, избор члана Предсједништва из Федерацији БиХ, формирање листа и изборни цензус.

Вујичић је додао да постоји доста примједби и на измјене које се односе на увођење нових технологија ради заштите интегритета.

„Ми смо први за увођење нових технологија, али не по принципу да нам неко са стране донира опрему и контролише софтвер негдје далеко и оставља могућност манипулације изборним процесом“, рекао је Вујичић.

Он је напоменуо да је надлежност за Изборни закон у Парламентарној скупштини БиХ, а не у ЦИК-у.

„Суад Арнаутовић сазива састанак у парламенту, излази из оквира рада ЦИК-а и преузима својства законодавца“, закључио је Вујичић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстAftermovie „Нектар ОК Феста 2023“ (Видео)
Сљедећи текстНачелник Катић потписао уговоре о стипендирању са 97 најуспјешнијих студената (Видео)