Насловна Најновије Вујичић: Шмит се очигледно није одрекао фашистичких идеја

Вујичић: Шмит се очигледно није одрекао фашистичких идеја

241
0

Кристијан Шмит се очигледно није одрекао фашистичких метода у раду па покушава да пријети предсједнику Републике Српске Милораду Додику, оцијенио је посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић.

Вујичић је Срни рекао да је за разлику од Додика, који је легитимно изабран вољом народа, Шмит дошао у БиХ као њемачки туриста без икаквог легитимитета.

Он је упитао на шта би личило да у једној демократској земљи човјек без легитимитета покушава да управља земљом као колонијом и пријети изабараним представницима, као што то Шмит чини овдје.

Кристијан Шмит рекао је јуче за „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ да ће сљедеће седмице доћи у Републику Српску, те је предсједнику Српске Милораду Додику запријетио да се „спреми на неке неугодне тренутке“ јер, како је навео, он ужива имунитет.

Он је навео како у наредних неколико дана и седмица има договорене састанке у Републици Српској, посебно у Бањалуци, а планове је најавио убрзо након што је Додик рекао да је МУП Српске добио инструкције о поступању у случају Шмита.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНова Шмитова пријетња: Најавио долазак у Српску, а Додик да се припреми за неугодне тренутке
Сљедећи текстСрбија у финалу – дајте Амере да се измјеримо !