Насловна Вијести Република Српска Генерал Младић не може више ни да говори

Генерал Младић не може више ни да говори

220
0

Српски генерал Ратко Младић, данас је у још лошијем здравственом стању, него претходног дана, па током посјете супруге Босиљке буквално није могао да говори, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

„Она је са њим седела два сата, али само је она причала, он је пратио, али није могао да говори, више нема снаге ни да говори“, навео је Дарко Младић.

Дарко је навео да су генераловој супрузи холандски љекари рекли да немају ништа ново, да су нешто мало промијенили терапију, али нису рекли како.

Он је подсјетио да се ради формално о упали плућа, са водом у плућима и срчаном слабошћу.

„Е сад, да ли је то што је прележао корону или није… нису се изјашњавали по тим питањима“, рекао је Дарко Младић.

Он каже да не може да говори о сљедећим потезима породице, додајући да се и даље чека да буде одобрен термин да Младића посјете српски љекари.

Дарко је рекао да ће генералова супруга остати у Холандији још пар дана, а да ће он отићи тамо идуће седмице да посјети оца, пошто је тако лоша ситуација.

Здравствено стање генерала Младића поново се погоршало, па је прије девет дана због јаких болова и опште слабости пребачен у цивилну болницу у Хагу, одакле је у четвртак, 8. септембра, враћен у затворску болницу у Трибуналу.

ИЗВОРсрна, фото Политика
Претходни текстВишеград: За финансирање седам пројеката НВО 63.000 КМ
Сљедећи текстПредставници јапанског Универзитета у посјети Вишеграду