Насловна Најновије Гласинац може бити поносан на премијерну прволигашку сезону

Гласинац може бити поносан на премијерну прволигашку сезону

110
0

Рукометни клуб Гласинац у суботу завршава своју премијерну сезону у Првој лиги. Утакмицом на свом паркету против Дервенте (субота 18:00) опростиће се од својих навијача и отићи на заслужени одмор. Тијелом, мисли ће бити фокусиране на аналлизу, првенствено када је Јован Боровчанин у питању.

Творац рукометне приче на Сокоцу је и зимус најавио одлазак са клупе, успјели су га убиједити да остане. Покушао је извући максимум из екипе, међутим било је много фактора који су Гласинац оставили на скору 4-0-17 и на осам освојених бодова.

Мала играчка база и „плитак” соколачки базен за попуњавање ростера били су највећи камен око врата ове симпатичне екипе. Због кратке клупе изгубљени су мечеви који су мирисали на два бода. Стигле су и повреде, Ђорђе Радовић је дуго био ван строја, на мечу против Младости повреду леђа задобио је и рукометни бисер Иван Бољанић. Оне лакше озљеде да и не спомињемо.

Остаће уписано у клупске анале да су остварена четири тријумфа (зашто не и пети). Савладана је Слога из Прњавора, Вишеград у епској завршници и голом у посљедњој секунди, ОРК Борац и Козара из Градишке.

Послије свега, екипа створена за МОСИ игре, и која је озбиљније загризла рукометни спорт, може бити поносна на свој први наступ у прволигашком друштву. Осјетили су ниво игре, показали шта знају и шта им недостаје. Лекција је научена, наредне сезоне слиједи практичан рад.

ИЗВОРSportEast
Претходни текстРукометаши Славије затварају сезону акцијом за Магдалену
Сљедећи текстПионирска селекција ФК “Фамос” освојила титулу Омладинске лиге Републике Српске, група Исток