Насловна Најновије Гнусни изрази и директне пријетње Бећировића

Гнусни изрази и директне пријетње Бећировића

140
0

Амбасада Руске Федерације у БиХ, назвала је гнусним изразе уз помоћ којих члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић, описује легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика, а оцјене у вези са прекидом сарадње Владе Српске са британском и амбасадом САД, као непринципијелне и директну пријетњу Дејтонском споразуму.

Из руске Амбасаде су навели да су обратили пажњу на оцјене које је Бећировић изнио у вези са одлуком Владе Републике Српске, о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије у БиХ.

„Читајући `дјело` Дениса Бећировића, не може се избјећи постављање законитог питања: а чији јесте вазал сам Денис Бећировић, када он прича о `проатлантској теми`, о којој нема сагласности ни у Предсједништву БиХ, нити по читавој БиХ?“, напомињу из Амбасаде Русије.

Из Амбасаде напомињу, да Денис Бећировић назива одлуку Владе Српске „трагикомичном“. „Онда како он карактерише своју властиту одлуку о прекиду контаката са Амбасадором Русије у БиХ? Зар стварно мисли да је принципијелна?“, питају из руске Амбасаде у БиХ.

Амбасада Руске Федерације у Сарајеву, наводи да изазива „буквално запрепашћење“ када политичар из БиХ позива стране државе да уведу санкције против својег – нека политичког опонента – али ипак против држављанина БиХ. „Зар је то суверена акција?“, питају из Амбасаде Русије у БиХ.

Они су оцијенили да више личи на ситно потказивање и додворавање својим западним менторима.

„И апсолутно се никако не косе са здравим разумом ријечи Бећировића о сумњивости `постојања нижих административно-територијалних јединица, створених 21. новембра 1995. године`, навели су из руске Амбасаде.

Kако истичу, ово није ништо друго него директна пријетња Дејтонском Мировном споразуму. „Очекујемо од гараната мировног споразума одлучну и недвосмислену осуду овакве антидејтонске изјаве“, закључили су из Амбасаде Русије у БиХ.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић, најоштрије је осудио одлуку Владе Републике Српске, за коју је навео да се „неовлаштено мијеша у спољну политику државе БиХ и да доноси трагикомичне одлуке о прекиду односа са дипломатама САД, Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ“.

Бећировић је навео да је „крајње вријеме да Додик добије јединствен и одлучан одговор Запада и проевроатлантских снага у БиХ“, помињући „Додикове пријетње унилатералним рушењем Дејтонског мировног споразума и мира у БиХ и региону“.

ИЗВОРсрна, фото Tportal
Претходни текстКојић: Захтјев за изручење Махмуљина заваравање јавности
Сљедећи текстДрес Рада Крунића на лицитацији за Милошево лијечење