Насловна Друштво Годишња наплата на основу закупа паркинг простора 220.000 КМ

Годишња наплата на основу закупа паркинг простора 220.000 КМ

390
0

Општина Источно Ново Сарајаво ће годишње наплатити око 220.000 КМ на основу закупа паркинг простора на подручју ове локалне заједнице, изјавио је начелник ове општине Јован Катић.

Он је рекао да је економском рачуницом показано да ће много више прихода да оствари локална заједница давањем под закуп паркинг простора приватној фирми, те додао да је губитак из претходних година износио скоро 70.000 КМ.

„Грађани су плаћали паркинг у буџет општине, што се показало као неефикасно и неекономично, општина је биљежила губитак из године у годину, што је образлагано на сједницама Скупштине општине, када се расправљало о томе“, рекао је Катић новинарима у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, фирма је одабрана путем јавног позива на који су се пријавиле три које су испуњавале услове и двије које нису предале комплетну документацију, тако да њихове пријаве нису разматране.

„Позив је расписан у складу са законом и одлуком која је усвојила Скупштина општине Источно Ново Сарајево“, рекао је Катић, те додао да су тада донесени максимални цјеновници.

Он је навео да се цијене паркинг мјеста не могу повећати без скупштинске одлуке, те додао да фирма која је побиједила на тендеру може да спусти цијене, ако им је економски исплативо.

На подручју општине Источно Ново Сарајево паркинг простор ће наплаћивати фирма „Парк.инг“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска подржава руководство Србије у напорима да деескалира ситуацију на Косову
Сљедећи текстПатријарх Порфирије сутра у Теслином Смиљану