Насловна Магазин Спорт Гол Асентића за нову побједу „Славије“

Гол Асентића за нову побједу „Славије“

188
0

Фудбалери Славије из Источног Сарајева су у 6. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали зворничку Дрину на свом стадиону са минималних 1:0, а човјек одлуке био је Лука Асентић који је у 53. минути погодио противничку мрежу.

Имала је Славија евидентних проблема у самој креацији у овом сусрету. Остао је Бојан Регоје пред саму утакмицу без Хамзе Каљића, који је у досадашњем дијелу сезоне био задужен за то, Николе Бјелоша и тек је по први пут у овој утакмици био у протоколу, и одмах се то осјетило у самој игри. Тешко су долази пред противнички гол, тешко су долазили у ситуацију да запријете Браниславу Ружићу. Гости су се са друге стране трудили да умртве игру колико год је то било могуће, успоре ритам утакмице и онемогуће знатно млађе и полетније домаће играче да се растрче по терену, што би им стварало проблеме.

У петој минути прво узбуђење на утакмици. Добила је Дрина слободан ударац на нека 23-4 метра од гола, али јако добар шут Данијела Ћулума брани Нино Неџибовић. У 18. минути изненадни покушао Борислава Ерића. Шутирао је са више од 35 метара, лопта иде преко гола.

На Славијине озбиљније нападе чекало се и 25 минута. Тада Мандић утрчава из другог плана, али Бранислав Ружић је на вријеме кренуо са свог гола и купи лопту испред бека Славије. У 26. минути добра акција домаћих, Дабић одиграва повратну лопту за Авдаловића, али у посљедњи тренутак његов шут је изблокиран.

У 36. минути Дрина пријети покушајем Павла Сушића, Неџибовић је добро постављен и брани тај шут, који је уједно био и посљедње узбуђење у првом дијелу.

Славија је у друго полувријеме кренула са намјером да дође до поготка и то им се исплатило у 53. минути утакмице. Нову асистенцију на свој конто уписао је Данијел Ерић, упослио је идеално Луку Асентића, који долази до свог трећег поготка у сезони у трећој узастопној утакмици.

Умало да Славија дође до другог гола четири минуте касније. Дугом лоптом је тражен Петар Дабић у нападу, Ћулум је кренуо да врати лопту за Ружића, али је Дабић то намисирао, на петерцу је пресјекао ту лопту, практично заобишао и Ружића када пада. Сви су већ помислили да ће Вања Ајдер из Бањалуке показати на пенал, но када то није учинио услиједила је бура негодовања, како на терену, тако и на трибинама.

Свој шут у 60. минути проба Радован Васић, право у још једном добро постављеног Нина Неџибовића.

Дјеловала је Славија још једну утакмицу одлично у одбрани, поново су дефанзивци Соколова одрадили јако добар дефанзиван посао, затворили све прилазе да се и угрози гол Неџибовића, па Дрина тешко да је успјевала и да помисли да запријети, те се ушло у један апсолутно миран период игре.

У 75. минути сјајну контру отвара Петар Дабић, избацио је лако свог чувара на својој половини, вукао је лопту тридесетак метара, а онда у простор избацио Ђорђа Авдаловића, но слаб први контакт са лоптом Авдаловића омогућио је Ружићу да на вријеме реагује и покупи лопту, прије и него стигне ошутати.

Покушала је Дрина бацањем свих карти у напад, па и помјерањем Данијела Ћулума у сами врх напада да изврши посљедњу офанзиву на гол домаћих, али то није дало резултат, те је Славија уписала своју трећу побједу у сезони и након пет мечева и даље су непоражени, док је Дрина остала на и даље само једним освојеним бодом.

СЛАВИЈА – ДРИНА 1:0 (0:0)
СРЦ „Славија“
Гледалаца: 300
Судија: Вања Ајдер (Бања Лука)
Стријелци: 1:0 Асентић 53
Жути картони: Беширевић (Славија), Алић (Дрина)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Дабић (од 76. Богучанин), Ђерић, Беширевић, Стојановић, Авдаловић (од 82. Бјелош), Мандић, Асентић 8 (од 69. Мишовић), Ерић (од 76. Каљић), Томић, Пушара

ДРИНА: Ружић, Ерић, Ћулум, Мазић, Алић (од 69. Марић), Сушић (од 64. Марковић), Васић, Милошевић (од 57. Беатовић), Тврдишић, Благојевић (од 57. Шарчевић), Станишић.

ИЗВОРспорт дц
Претходни текстИзборна хроника, 3. септембар 2022. године
Сљедећи текстДанас промјенљиво облачно уз кишу