Насловна Најновије Гојковић-Башевић: Српски народ ће остати уједињен и неће дозволити наметања (ВИДЕО)

Гојковић-Башевић: Српски народ ће остати уједињен и неће дозволити наметања (ВИДЕО)

403
0

Директор Јавног предузећа Шуме Републике Српске Славен Гојковић рекао је да је Република Српска довeдена у позицију да нема више куда и да су одлуке НСРС о Уставном суду и високом представнику очекиване.

Наметање ових одлука Уставног суда БиХ доводи у питање опстанак Републике Српске, а то наше институције и народ неће дозволити –рекао је Славен Гојковић.

Гојковић је додао да преко 50 одсто територије Републике Српске прекривено је шумама, и да то искључиво припада Српској, а титулар је Влада Републике Српске.

Велики притисaк на грађане и институције Српске диктиран је из центара моћи, поручио је Страхиња Башевић, директор Шумског газдинства Романија.

Циљ је обесмисљавање Републике Српске. Препадање и репресија има за циљ деморалисањe људи у институцијама Српске, али то неће имати никаквог утицаја, јер ће српски народ остати уједињен – додао је Башевић.

Он наглашава да је Парламент Српске донио веома важну одлуку.

Донесена је веома битна одлука за Српску. Парламент је поништио одлуку Уставног суда, односно административно је спријечио да се проводи на територији Републике Српске. Поштована је воља народа, а још једном се показало да је Кристијан Шмит само појединац без икаквог легитимитета –нагласио је Башевић.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстДодик честитао славу и 33 године постојања СДС-а
Сљедећи текстВашингтон увео санкције Вулину