Насловна Вијести Република Српска Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао са амбасадорима земаља Вишеградске групе

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао са амбасадорима земаља Вишеградске групе

153
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао је данас са амбасадорима земаља Вишеградске групе о сарадњи у привреди, култури и спорту, повезивању у области туризма, као и о пројекту који би Мађарска реализовала као подршку граду.

„Надам се да ће се у наредном периоду, пошто је Мађарска препозната по кајаку, кајакашки клуб из Требиња повезати са кајакашким клубом из те земље и очекујемо репрезентацију да буде присутна на припремама у Требињу“, рекао је Ћурић новинарима након састанка са амбасадорима Мађарске, Словачке, Пољске и Чешке.

Амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша рекао је новинарима да постоји потенцијал за сарадњу између земаља Вишеградске групе и града Требиња, при чему је истакао културну и економску сарадњу.

„Видимо потенцијал у овом граду и регији, а на нама је да ову сарадњу у наредним мјесецима надоградимо. Земље ове групе нису познате само по томе да стране инвестиције желе да оду у те четири државе, него и по томе да те државе све више капитала улажу у земље западног Балкана“, рекао је Гоша.

Он је нагласио да су у Требиње дошли да разговарају и са требињским студентима, истакавши да је важно да студенти препознају земље Вишеградске групе као могућност сарадње и повезивања, те оцијенио да без тога нема будућности.

Гоша је напоменуо да ће вечерас у Требињу бити приређен клавирски концерт Франца Листа, мађарског композитора у част 210 година од његовог рођења.

ИЗВОРСрна
Претходни текстОпредијељеност локалних власти да унаприједе пољопривреду
Сљедећи текстАндреа Поповић ученик генерације у Основној школи „Соколац“