Насловна Вијести Источно Сарајево Градоначелник Шапић у недјељу у званичној посјети Општини Соколац у Источном Сарајеву

Градоначелник Шапић у недјељу у званичној посјети Општини Соколац у Источном Сарајеву

196
0

Градоначелник Шапић сусрешће се с предсједником Општине Соколац Милованом Бјелицом у згради општине, где ће му бити представљен Пројекат српске куће.

Градоначелник Београда Александар Шапић посјетиће у недјељу Општину Соколац у Источном Сарајеву, што ће бити његова прва званична посјета откад је ступио на дужност градоначелника. Циљ званичне посјете Републици Српској биће чин пијетета према страдалима у ратовима током деведесетих на простору бивше југословенске републике и одавање поште и српским борцима и цивилима који су своје животе дали за слободу и мир на овим просторима, најавио је Александар Шапић.

– Пијетет и сећање на погинуле поука је за будућност за све нас, да се окренемо очувању мира и стабилности, што је услов за просперитет народа и држава. Посјета српској локалној заједници у Републици Српској јесте и наставак сарадње у бројним областима између матице, Републике Србије, и Републике Српске, тежња ка миру и стабилности у региону и очување националног идентитета свих Срба. Град Београд ће и надјаље, слиједећи политику предсједника Србије и Владе Србије, имати важну улогу у остварењу тог циља, којим подижемо националну свијест и осјећај заједништва свих Срба, гдје год да живе – рекао је градоначелник Београда Александар Шапић, најављујући посјету Општини Соколац.

Предвиђен је и обилазак војничког гробља „Мали Зејтинлик”, где ће се полагањем вијенаца и парастосом одати почаст палим борцима. Посјета се завршава обиласком манастира „Соколица” на Романији и „зиду плача” са уклесаним именима четири хиљаде бораца палих за слободу Републике Српске на сарајевском ратишту.

Шапић је навео да је циљ посјете Републици Српској одавање почасти страдалима у ратовима током деведесетих на простору бивше југословенске републике као и српским борцима и цивилима који су своје животе дали за слободу и мир на овим просторима. „Посјета српској локалној заједници у Републици Српској јесте и наставак сарадње у бројним областима између матице, Републике Србије, и Републике Српске, тежња ка миру и стабилности у региону и очување националног идентитета свих Срба“, казао је Шапић.

Истакао је да посјета српској локалној заједници у Републици Српској представља и наставак сарадње у бројним областима између матице, Србије, и Републике Српске, као и тежњу ка миру и стабилности у региону и очување националног идентитета свих Срба.

„Град Београд ће и надаље, слиједећи политику предсједника Србије и Владе Србије, имати важну улогу у остварењу тог циља, којим подижемо националну свијест и осјећај заједништва свих Срба, гдје год да живе“, рекао је Шапић, који ће се у Сокоцу сусрести са предсједником општине Милованом Бјелицом.

ИЗВОРСтудио Б
Претходни текстПотписан Меморандум о разумијевању између „Форум театра“ са основним школама (ВИДЕО)
Сљедећи текстСаопштење за јавност: Паљани пију исправну воду