Насловна Најновије Градоначелник Ћосић угостио народне посланике Страхињу Башевића и Дамјана Шкипину

Градоначелник Ћосић угостио народне посланике Страхињу Башевића и Дамјана Шкипину

169
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, данас је угостио посланике СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Страхињу Башевића и Дамјана Шкипину.

Градоначелник Ћосић информисао их је о плановина Градске управе Источно Сарајево до 2029. године, имајући у виду да ће у фебруару бити усвојена Стратегија развоја града за период 2023-2029. година.
 
На састанку је било ријечи о приоритетним инфраструктурним пројектима које ће се реализовати у наредном периоду на подручју града, попут изградње гондоле до Јахорине, тунела од Источног Новог Сарајева до Пала, главној саобраћајници кроз Соколац, као и аутобуској станици у овој општини, те изградњи треће траке преко Романије и подизању нивоа безбједности на путевима који повезују градске општине.
 
Било је ријечи и о пројектима из области културе памћења, те редовној директној подршци из градског буџета спорту, привреди и пољопривреди, култури, организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата и генерално невладином сектору, санацији депонија, заштити животне средине, проглашењу Парка природе „Требевић“ и бројним другим планираним пројектима.
 
Све су ово активности за које је потребна шира подршка, а народни посланици Башевић и Шкипина су као представници града у Народној скупштини Републике Српске  у позицији да помогну у њиховој реализацији, истакао је Ћосић.
 
Он је додао да ће заједно заступати и став да је стратешки интерес града Источно Сарајево да буде посебно позициониран у републичком буџету, од чега у доброј мјери зависи да ли ће сви ови пројекти бити реализовани на задовољство становника Источног Сарајева.
 
Град Источно Сарајево је мјесто које окупља цијелу ову регију, имамо стратешки значај који је препознат и у Влади Републике Српске, а на нама је да то у наредном периоду заједно искористимо на најбољи могући начин, закључио је Ћосић.
ИЗВОРртвис
Претходни текстСутра повремена киша, увече јачање падавина
Сљедећи текстВелика подршка Ђоковићу на старту Аустралијан опена