Насловна Најновије Градоначелник Ћосић честитао крсну славу Универзитету у Источном Сарајеву

Градоначелник Ћосић честитао крсну славу Универзитету у Источном Сарајеву

179
0

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, честитао је крсну славу – Светог Ћирила и Методија, Универзитету у Источном Сарајеву, истакавши да је ријеч о првом акредитованом универзитету у БиХ, који је наша најважнија образовна установа. Ћосић је честитао и професору Милану Кулићу, поновни избор на дужност ректора. 

„Свих ових година и деценија Универзитет је био један од најважнијих ослонаца града Источно Сарајево, мјесто гдје је стваран одлично образован и способан кадар, који је потребан свакој локалној заједници“, истакао је Ћосић у својој честитки.

Ћосић је додао да је избором за ректора 2019. године, професор Кулић тај тренд не само наставио, него и додатно ојачао у протеклом четворогодишњем периоду.

„Универзитет је постао видљивији и атрактивнији за будуће студенте, побољшани су услови и рада и студирања, а почела је и реализација вјероватно најважнијих пројеката од настанка Универзитета у Источном Сарајеву“, каже Ћосић.

„Ту, прије свега, мислим на новине у наставном процесу, попут извођења наставе на енглеском језику, као и изградњу нових студентских домова, зграде Ректората и Музичке академије, те објекта Факултета физичког васпитања и спорта, што је улагање вриједно готово 21 милион КМ.
Тиме ће, уз помоћ најважнијих институција Републике Српске, бити створени сви потребни услови да се млади људи у будућности још више опредјељују за студирање на неком од 15 факултета и двије академије Универзитета у Источном Сарајеву, смјештених у 10 локалних заједница у Српској“, истакао је он.
 
„Показало се да заједно, окупљени око исте идеје можемо да развијемо огроман потенцијал у области високог образовања, а сигуран сам да ће ректор Кулић, декани и њихови сарадници знати и успјети да га до краја искористе и додатно ојачају наш Универзитет, један од најважнијих стубова овог града“, закључио је Ћосић.
ИЗВОРртвис
Претходни текстПородице жртава исказале незадовољство радом правосуђа БиХ
Сљедећи текстСутра прво обиљежавање Дана Игманске бригаде