Насловна Најновије Град Источно Сарајево расписао конкурс за додјелу студентских стипендија

Град Источно Сарајево расписао конкурс за додјелу студентских стипендија

92
0

Градска управа Источно Сарајево расписала је јавне конкурсе за дод‌јелу стипендија за школску 2023/2024. годину редовним студентима треће и виших година првог циклуса студија на јавним високошколским установама, те студентима другог и трећег циклуса на јавним високошколским установама, са сталним пребивалиштем на подручју града, за шта је из буџета издвојено 80.000 КМ.

Студенти првог циклуса студија који конкуришу за дод‌јелу стипендија морају да имају положене испите из претходне године студија са најмањом просјечном оцјеном 8.00, саопштено је из Градске управе.

Из Управе су навели да студенти који имају просјек оцјена већи од 9.00, а корисници су општинске стипендије, могу бити корисници и градске стипендије.

Висина стипендије за први циклус студија износи 120 КМ мјесечно и исплаћује се 10 мјесеци.

Право учешћа на конкурс за други и трећи циклус студија имају редовни студенти другог и трећег цуклуса са сталним пребивалиштем на подручју града Источно Сарајево који студирају на Универзитету у Источном Сарајеву, а потом и остали студенти јавних високошколских установа са подручја Републике Српске/БиХ и Србије.

Приликом избора, кандидата који буду конкурисали за стипендију за други и трећи циклус студија, предност ће имати они који се налазе у научно-наставном процесу.

Више информација о конкурсима који су отворени 15 дана од дана објављивања, те образац за пријаву за стипендију налазе се на веб-странци Градске управе.

ИЗВОРртвис
Претходни текстДани руских филмова за дјецу „Бајке дјетињства“
Сљедећи текстСутра свечано отварање нове академске године