Насловна Најновије Граорац: Циљ кривичне пријаве против Којића скривање истине о Сребреници

Граорац: Циљ кривичне пријаве против Којића скривање истине о Сребреници

56
0
Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац рекла је да је циљ подношења кривичне пријаве против Бранимира Којића, предсједника Скупштине ове организације, ућуткивање, застрашивање и тежња да се престане говорити о свему што не иде у прилог, како је навела, миту о Сребреници.
 

Граорчева је нагласила да је Којић борац за истину о страдању Срба у Подрињу и неко ко се не либи да јавно изнесе све што иде у прилог томе да се докаже да је истина другачија од оне која је презентована или сакривана с циљем да један народ одговара, а да се један третира као страдалнички.

– Као неко ко је од првог дана радио и чинио све што је могуће да истина изађе на видјело и у томе успијева, јер смо свједоци да се откривају многе ствари о којима је било незамисливо и помислити прије коју годину, сигурно је да неће стати, јер је ово само доказ да је на правом путу истине и правде – рекла је Граорчева.

Она наглашава да српске жртве заслужују да се и о њима чује, да се зна за сваку страдалу породицу, за сваки монструозни злочин почињен над невиним српским цивилима, те да стога сви чланови породица погинулих и убијених Срба имају обавезу да говоре и објелодањују све што треба да би свијет сазнао истину о рату на овим просторима.

– Републичка организација породица погинулих и несталих Републике Српске зато апсолутно стоји уз Којића, јер сматра да је наша света дужност да истина изађе на видјело и да се мора говорити и о ономе што друга страна не жели да чује – рекла је Граорчева.

Она је истакла да Бранимир Којић није сам, јер су иза њега и уз њега све породице погинулих и несталих из протеклог рата, с обзиром да је пут којим он иде, пут истине, што је један од циљева ових породица.

– Наши очеви, синови и браћа нису страдали на својим вјековним огњиштима да бисмо ми данас ћутали и устукнули пред онима који се не либе ничега да одрже причу о страдању само једних – напоменула је Граорчева.

Она је поручила да породице погинулих увијек подржавају демаскирање устаљеног наратива о Сребреници.

– Без икаквог устезања кажемо гласно и јасно да је у Подрињу страдало 3.267 Срба, највише 1992. и 1993. године и да зато нико није одговарао и да је то истина која мора бити доступна свима, свидјело се то некоме или не – поручила је Граорчева.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је раније да је у Полицијској управи Зворник саслушан у својству свједока по пријави директора Меморијалног центра Поточари Емира Суљагића због изјаве у медијима о смрти Суљагићевог оца, за којег је, како је навео, и сам Суљагић признао да је погинуо много прије јула 1995. године.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДонесена одлука о утврђивању посебног интереса за непокретности у својини Српске
Сљедећи текстРАРС: Предузетници да се пријаве за кориштење стандардизоване услуге менторинга