Насловна Најновије Данас концерт КУД-ова из Београда, Куманова и Бањалуке

Данас концерт КУД-ова из Београда, Куманова и Бањалуке

141
0

Културно-спортска манифестација „Сусрети српских земаља“, која окупља Србе уз региона, биће настављена данас на Палама концертом културно-умјетничких друштава „Градимир“ из Београда, „Српски вез“ из Куманова и „Веселин Маслеша“ из Бањалуке.

Концерт ће бити одржан у Српском културном центру Пале у 17.00 часова, а претходно ће у хотелу „Рајска долина“ на Јахорини бити организовано „Српско коло“.

Овогодишњи, 26. по реду „Сусрети српских земаља“ одржавају се под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика и слоганом „Вјера и јединство наша снага“, а у организацији Удружења за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ из Београда и Представништва Републике Српске у Србији.

У оквиру ове манифестације јуче су се публици у Источном Сарајеву солистичким концертом представили „Србски православни појци“ из Београда и КУД-а „Косовски божур“ из Косовске Митровицем, а на стази Пољице на Јахорини одржано је такмичење у велеслалому.

Ове године учесници манифестације долазе из Београда, Косовске Митровице, Бањалуке и Куманова у Сјеверној Македонији.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је раније да од 1995. године „Сусрети српских земаља“ кроз спортско дружење и садржајне програме на најбољи начин доприносе очувању веза Републике Српске и Србије и очувању идентитета српског народа.

Први „Сусрети српских земаља“ организовани су у фебруару 1995. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВјерници римокатоличке цркве прослављају Ускрс
Сљедећи текстДанас претежно облачно са падавинама