Насловна Вијести Источно Сарајево Данас промоција програма подршке Владе Мађарске у Рогатици и на Сокоцу

Данас промоција програма подршке Владе Мађарске у Рогатици и на Сокоцу

233
0

Програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске данас ће бити промовисан пољопривредницима у Рогатици и у Сокоцу, саопштено је из Фондације за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“.

У Рогатици ће програм бити промовисан у 11.00, а на Сокоцу у 15.00 часова.

У петак, 26. августа у 11.00 часова програм ће бити промовисан у Приједору, док је велика промоција заказана 30. августа у 11.00 часова у Градишци.

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ објавиће 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата у оквиру реализације првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је прва фаза подршке коју су у новембру прошле године договорили премијер Мађарске Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

„Први пројекат подразумијева додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Републици Српској до 70 одсто субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстГолићева у Требињу отвара конференцију о климатским промјенама
Сљедећи текстСавез синдиката Републике Српске обиљежава 30 година рада