Насловна Најновије Данас три панела и закључци четвртог Самита енергетске будућности

Данас три панела и закључци четвртог Самита енергетске будућности

124
0

Самит енергетике „СЕТ Требиње 2023“ завршава се данас, када је предвиђено да буду одржана још три панела и донесени закључци.

Трећи, завршни дан Самита биће отворен у 9.45 часова панелом „Регионални приступ снабдијевања енергентима /гас, нафта, угаљ/ у вријеме енергетске кризе са освртом на процес декарбонизације у регији“.

Панел „Развој електромобилности у регији“ почеће у 11.45 часова, а у 13.45 часова панел „Утицај редовног одржавања на погонску поузданост рада термоенергетских и хидроенергетских постројења“.

Представљање закључака самита је предвиђено на конференцији за новинаре од 16.00 до 16.30 часова.

Самит енергетске будућности „СЕТ Требиње 2023“ отворио је у сриједу предсједник Републике Српске Милорад Додик, а на скупу се између осталих, обратио и министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто.

Самит, за који се пријавило 720 учесника, одржава се под слоганом „Енергетска стабилност Балкана“, а организују га „Електропривреда Републике Српске“, град Требиње и предузеће „СЕТ Требиње“.

Одржава се под покровитељством Владе Републике Српске и Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

У рад Самита укључени су сви релевантни представници енергетског сектора у региону, водећи људи домаћих компанија и институција које обликују индустрију, пословни лидери и креатори енергетских политика, те врхунски домаћи и међународни стручњаци из области енергетике.

Самит организују „Електропривреда Републике Српске“, град Требиње и предузеће „СЕТ Требиње“, под покровитељством Владе Републике Српске и Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Сомбору државна манифестација поводом Дана сјећања на НАТО агресију
Сљедећи текстУ Српској рођене 24 бебе