Насловна Најновије Дан након пораза од Енглеске

Дан након пораза од Енглеске

48
0

Фудбалери Србије су први меч на Европском првенству одиграли у Гелзенкирхену, а потом је услиједио повратак у базу у Аугзбургу.

Наравно, то су српски репрезентативци одрадили авионом, те су се брзо вратили у хотел „Максимилијан“ у Баварској.

Међутим, српски новинари нису имали привилегију летења, већ су сви морали „по земљи“ да се упуте са сјевера на југ Њемачке. А то изискује вријеме, због којег нико од представника медија није могао возом, аутобусом или колима да стигне на (још прије првенства) заказану конференцију за медије за данас у 13.45 часова.

Портпарол ФСС Милан Вуковић, због тога је издејствовао код представника УЕФА да се неко из табора „орлова“ обрати јавности, непосредно прије тренинга заказаног у 17.30 часова на „Розенау“ стадиону.

Биће то у форми микс зоне, односно, непосреднијег разговора неког од играча са новинарима.

Том приликом сазнаћемо каква је атмосфера дан након меча против Енглеске, који је донио различита мишљења, прије свега у односу селектора Драгана Стојковића и капитена Душана Тадића.

Али, и да видимо какав је даљи план за Словенце, који имају бод из првог кола и већ су ту „иза угла“ (четвртак, 15.00 часова у Минхену).

Такође, можда ћемо добити више информација о статусу Филипа Костића, који се повриједио у недјељу увече у дуелу са Трентом Александер Арнолдом.

Требало би да до тада буде познат резултат магнетне резонанце проблематичног кољена и да ли су лигаменти „преживјели“ или је ЕУРО за фудбалера Јувентуса готов.

Навијачи Србије су углавном задовољни игром “Орлова“. Идемо даље, ништа није изгубљено, напротив. Србија је показала да може да игра са најбољима, а бодове тек треба очекивати у Минхену.

Без лажне самоувјерености, било је много оних који су најављивали дебакл 6:0 од Енглеске, да је одбрана Србија порозна и да ће је Хари Кејн и Фил Фоден масакрирати.

Заправо је истина да је Србија, осим једног пропуста у одбрани, одлично бранила најбољег стријелца Европе и звијезду Манчестер ситија (да ли је Фоден уопште играо?!). Чини се и да је без икаквих проблема могла макар до бода, па чак и сва три, само да је имала мало више смјелости, знања, среће и памети.

Када се сагледа свих 90 минута, Србија као тотални аутсајдер, могла би подједнако бити задовољна минималним поразом, скоро као што је Енглеска задовољна својим  минималним тријумфом.

ИЗВОРСтефан Смуђа, фото Старспорт
Претходни текстМанифестација „Конференција беба“ – Петак, 28. јуна на Шеталишту „Др Миодраг Лазић“.
Сљедећи текстОЦ Јахорина: Конференција за новинаре поводом најаве љетне сезоне и “Фејс“ фестивала