Насловна Најновије Дан одлуке у групи Г, Уругвај и Гана играју за осмину финала

Дан одлуке у групи Г, Уругвај и Гана играју за осмину финала

147
0

Дванаестог дана Мундијала на реду су мечеви трећег кола у групама Г и Ф. Прво на терене излазе Гана и Уругвај, као и Португалија и Јужна Кореја. У вечерњем термину играју Србија – Швајцарска и Бразил – Камерун.

Мечевима у групама Г и Х данас се завршава групна фаза Мундијала.

Група Х

16:00 Гана – Уругвај
16:00 Јужна Кореја – Португал

1. Португал 6 5:2
2. Гана 3 5:5
3. Јужна Кореја 1 2:3 
4. Уругвај 1 0:2

Група Х, оба меча се играју од 16.00. Гана и Уругвај у директном дуелу могу да одлуче ко ће у осмину финала. Гани је довољан и бод, док Уругвај мора да побиједи. Дуел се игра на стадиону Ел Џануб

У другом мечу ове групе на стадиону „Дијамант Катара“ играју Јужна Кореја и Португалија. Кореанцима је неопходна побједа и да се поклопи резултат са дуела Гане и Уругвај. Португалци су већ обезбиједили даљи пласман, али желе да овјере прво мјесто у групи. 

Група Г

20:00 Србија – Швајцарска 
20:00 Бразил – Камерун 

1. Бразил 6 3:0
2. Швајцарска 3 1:1
3. Камерун 1 3:4
4. Србија 1 3:5 

Група Г, оба меча почињу у 20.00. Назанимљивији дуел дана је меч између Србије и Швајцарске. Само побједа одговара Србији да би се пласирала у осмину финала. 

У исто вријеме игра се други меч трећег кола наше групе. Бразил, који је већ обезбиједио осмину финала игра против Камеруна и жели да овјери прво мјесто. С друге стране Камерунци у случају побједе могу да се умијешају у борбу за нокаут фазу. 

ИЗВОРртс
Претходни текст„Јокић може да по трећи пут буде МВП“
Сљедећи текстВишковић разговара са ректорима