Насловна Најновије Дачић: Лицемјерно покретање поступка због заставе у свлачионици

Дачић: Лицемјерно покретање поступка због заставе у свлачионици

163
0

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић, истакао је да је лицемјерно покретање поступка Међународне фудбалске федерације /Фифа/ против Фудбалског савеза Србије, због истицања заставе у свлачионици репрезентације, јер УН нису признале самопроглашено Kосово, те да је ријеч о двоструким аршинима.

„Ми не можемо ту сада као држава да реагујемо, зато што су то спортске организације. Али, то показује како је велико лицемерје. Је л’ замислите сада да је Украјина ту? И да она каже, Kрим је Украјина, нема предаје“, рекао је Дачић.

Он је упитао да ли би у том случају неко избацио Украјину, да ли би неко казнио Украјину.

„Kако их није срамота? Чекај, јел они стварно мисле да смо ми сви глупи и да ми сви не разумемо о чему је реч“, изјавио је Дачић за ТВ „Прва“.

Он је додао да вјероватно ту постоје неке процедуре и да не зна каква казна може да буде.

„Новчана, вероватно. То је лицемерно. Је л’ Kосово проглашено за државу? То што је примљено у Фифа не значи ништа. Тамо има и чланица регионалног карактера. Овде УН нису признале Kосово. Та застава говори о фудбалу да нема предаје, ја сам је тако разумео“, нагласио је Дачић.

Фифа је покренула поступак против Фудбалског савеза Србије због истицања заставе на којој је Kосово и Метохија приказано као дио Србије у свлачионици у вријеме одигравања утакмице против Бразила на Свјетском првенству у Kатару.

Слика заставе са поруком „Нема предаје“ на српском језику постала је вирална на друштвеним мрежама када ју је подијелила Хајрула Чеку, министар културе, омладине и спорта самопроглашеног Kосова.

ИЗВОРсрна, фото Спортске новости
Претходни текстДодик: Заједнички рад предсједника и премијера Српске биће приоритет
Сљедећи текстСутра Међународни образовни форум у Источном Сарајеву