Насловна Најновије Дачић: Напад на жандарма терористички чин, нападач повезан са вехабијама

Дачић: Напад на жандарма терористички чин, нападач повезан са вехабијама

63
0

Напад испред амбасаде Израела у Београду је терористички чин против државе Србије, а нападач је особа која је одраније позната службама безбједности због повезаности са вехабијским покретом, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је рекао да је превентивно ухапшено још једно лице које се налазило у близини полицијских објеката, а такође је у питању неко ко је већ познат безбједносним службама, због повезаности са вехабијским покретом.

„Суштина је да је реч о терористичком нападу, где су повезана лица за које безбедносне службе одраније сумњају да имају везе са вехабизмом“, рекао је Дачић новинарима испред Клиничко-болничког центра Србије, гдје је припадник Жандармерије који је самострелом погођен у врат.

Дачић је истакао да су појачане све мјере заштите безбједности у Београду, не само испред објеката од значаја као што су амбасаде и државне институције, него и у тржним центрима и шеталиштима.

Он је показао фотографију рањеног припадника Жандармерије, прије операције на којој се види да му је стријела забодена у десну страну врата и додао да су љекари рекли да му је можда сачувало живот то што стријелу није извадио.

Операција рањеног припадника Жандармерије, каже Дачић, потрајаће неколико часова. Он је испричао да је нападач прилазио више пута жандарму, који се налази у кућици испред амбасаде Израела и постављао му питања, а да се на крају вратио, отворио врата, извадио самострел из кесе и погодио жандарма у врат.

„Жандарм је одмах реаговао, извадио пиштољ и пре него што је пао, испалио је неколико хитаца у нападача чија смрт је утврђена након пола сата“, рекао је Дачић.

Дачић је навео да је случај преузело Специјално тужилаштво и да због истраге неће бити давано више информација.

ИЗВОРсрна, фото Д.Миловановић + илустрација
Претходни текстПаника у редовима Демократске странке
Сљедећи текстБициклистичкој вожњи “Романија зове“ одазвало се око 200 учесника