Насловна Најновије Двоструко славље код цркве Свих светих у Обртићима (Фото)

Двоструко славље код цркве Свих светих у Обртићима (Фото)

147
0

Уз светру лититургију и литију око цркве у порти цркве Недјеље Свих светих у селу Обртићи, у присуству преживјелих бораца, ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца и жртава рата и осталих грађана, данас 30. јуна, освећено је пригодно Спомен-обиљежје које је уз одобрење црквених веледостојника на иницијативу Општинске борачке организације у Рогатици подигнуто у центру црквене порте у знак сјећања на 24 погинула борца и 8 жртава посљедњег Одбрамбено-отаџбинског рата.

Освећење су обавили свештеници црквених општина Соколац и Рогатица. Овом светом чину уз остале присуствовали су начелници локалних заједници Рогатица и Соколац Милорад Јагодић и Милован Цицко Бјелица са сарадницима, представници републичких органа Српске и доста других грађана овог краја на граници општина Рогатица и Соколац који су свакодневно везани родбински или на неки други начин.

Спомен-обиљежје открили су бивиши истакнути борци Сочичке чете првог батаљона Рогатичке бригаде Радомир Марковић, Срето Соколовић, Зоран Јешић и предсједнк Борачке организације у Рогатици Мишо Соколовић, а обављено је полагање вијенаца и цвијећа.

ИЗВОРОпштина Соколац
Претходни текстПочео Петровдански пост
Сљедећи текстГрадоначелнику Ћосићу уручен Орден Светог Саве (Фото)