Насловна Вијести Источно Сарајево Двојица атлетичара из Србије на припремама на Сокоцу

Двојица атлетичара из Србије на припремама на Сокоцу

185
0

Атлетски репрезентативци Србије Алекса Томић и Никола Костић припремају се на Сокоцу за Свјетско јуниорско првенство у атлетици, које ће бити одржано у Калију, у Колумбији.

Тренер Атлетског клуба „Морава“ из Ћуприје Драган Здравковић рекао је Срни да већ другу годину са младим атлетичарима долази на Соколац јер ту постоје сви услови потребни за припрему спортиста.

„Услови су феноменални, од смештаја у хотелу са садржајима за спортисте, до стадиона `Бара` са тартан стазом и трим-стазом Талине у непосредној близини, коју ће наши домаћини додатно уредити“, изјавио је Здравковић.

Он је већ други пут као тренер на Сокоцу са Алексом Томићем, који је ове године испунио норму за учешће на Свјетском првенству за млађе јуниоре, гдје ће наступити у трци на 800 метара.

Здравковић каже да радо долази на Соколац, гдје му је, како каже, домаћин Снежана Пајкић Јоловић – шампион Европе на 1.500 метара из 1990. у Сплиту, која је каријеру започела у Ћуприји, те њен супруг Милан.

Он је позвао све спортисте из региона да долазе на припреме на Соколац – мјесто које може бити база за припреме спортиста из цијелог региона.

Драган Здравковић је српски рекордер у трчању чије је име златним словима уписано у историју српског спорта и један од најуспјешнијих атлетичара бивше Југославије, а сада је тренер познат међу колегама као „специјалиста за средње пруге“ и члан Стручног штаба Српског атлетског савеза.

Члан клуба „Морава“ из Ћуприје Алекса Томић каже да је на Сокоцу с циљем што боље припреме за Свјетско првенство, гдје у трци на 800 метара очекује још боље вријеме од свог тренутног најбољег – минут, 50 секунди и 32 стотинке.

Тренер у Атлетско-оријентационом клубу „Кошутњак“ Дејан Аврамовић из Београда рекао је Срни да је на Соколац, на препоруку, дошао са Николом Костићем – прваком Србије у дисциплини 400 метара препоне.

„Увјерио сам се да овдје постоје одлични услови за рад са спортистима“, рекао је Аврамовић.

Он је навео да се Кали, у којем ће бити одржано Свјетско првенство за јуниоре, налази на надморској висини од 1.100 метара, те су због тога тражили мјесто за тај вид припрема и све потребно нашли на Сокоцу.

„Никола је ове године четири пута трчао испод норме предвиђене за то такмичење и оптимисти смо, јер је добро радио“, истакао је Аврамовић.

Према тренеровим ријечима, Костић је врло добар, перспективан и талентован млади спортиста, чије вријеме вријеме тек долази.

Костић је рекао да се атлетиком бави од 2018. и прије неколико година је први пут наступио за репрезентацију Србије.

„За мене, као седамнаестогодишњака, Свјетско првенство је прво велико такмичење у егзотичној земљи на на другој страни свијета, што ми је прави изазов“, рекао је Костић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрекид водоснабдијевања због хитне санације квара
Сљедећи текстСтартовале ,,ултра“ и ,,макси“ трка