Насловна Најновије Девети по реду Сајам пољопривреде и привреде „Власеница 2024.“ (Фото)

Девети по реду Сајам пољопривреде и привреде „Власеница 2024.“ (Фото)

37
0

У Власеници је у току девети по реду Сајам пољопривреде и привреде „Власеница 2024.“, тачније, данас се одржава традиционални Михољдански вашар.

„Традиција овог вашара дуга је преко сто година. Наша општинска управа, у сарадњи са Туристичком организацијом општине Власеница, а уз подршку Привредне коморе Републике Српске, обиљежава и Сајам привреде и пољопривреде, по девети пут. Присутно је преко 70 излагача који излажу пољопривредне и прехрамбене производе, производе од меса, брашна, пчелиње производе, ракију, сокове и др.Циљ нам је да задржимо село и град у континуитету, да се пласирају пољопривредни производи на тржиште. Општина Власеница улаже велике инвестиције у село, са циљем да се задовоље хотелски капацитети, јер Ски-центар „Игришта“ је почео са радом, туристима треба понудити домаћу, органску храну“, изјавио је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и додао је да Власеница има за циљ, по угледу на херцеговачке, да се изгради бренд „Власеничка кућа“.

„Узимајући у обзир чињеницу да смо се побратимили са најразвијенијом општином у Србији, општином Чајетина, и да улажемо максимално у туризам, желимо да промовишемо у будућности „Бирчанску“ или „Власеничку кућу“ као бренд, јер имамо капацитета за то“, рекао је он.

Секретар Савјета за пољопривредну и прехрамбену индустрију подручне Привредне коморе Бијељина, Жељко Видић, је истакао да Власеница у скоријој будућности може постати једна од три или четири водеће општине ове регије захваљујући капацитетима у развоју пољопривреде и туризма.

„На подручју општине Власеница можете наћи препознатљиву дивљу јабуку, сријемуш, шумске печурке, као и традиционални кукуруз, и то су све производи који привлаче купце. Имамо јако добру сарадњу са „Одсјеком за развој“ на подручју општине Власеница, са начелником општине Мирославом Краљевићем.Ту је, свакако, и Ски-центар „Игришта“, као основ за интеграцију туристичке понуде и развоја локалних производа регије“, изјавио је Видић.

„Сајам пољопривреде и привреде, односно Михољдански вашар у Власеници, значајан је и са привредног и са туристичког аспекта.Недавно смо спровели акцију „Наше благо“ на подручју наше општине, са циљем да подигнемо свијест наших домаћина, односно да подигнемо на значају локалне пољопривреднике, као што смо и навели, домаћине-наше благо. Ту су и представници из ОЦ „Јахорина“, промовишемо Ски-центар „Игришта“, и наравно, Јавор планину, као нетакнуту природу „, изјавила је в.д. директора ТО општине Власеница, Марела Куртума.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстМитрополит Хризостом сутра освештава споменик погинулим борцима у Сокоцу
Сљедећи текстПале, просвјетно вече (Видео)