Насловна Најновије Делегација града Источно Сарајево на обиљежавању Дана града Новог Сада

Делегација града Источно Сарајево на обиљежавању Дана града Новог Сада

151
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Скупштине града Бранко Короман данас су присуствовали обиљежавању Дана града Новог Сада, града побратима.

„Нови Сад је, усљед различитих околности, посљедњих деценија постао топао и сигуран дом за многе људе поријеклом са нашег подручја и то ћемо увијек знати да цијенимо.Ти људи већ дуго година чине нераскидиву везу између два града, која је крунисана успостављањем званичне сарадње Источног Сарајева и Новог Сада 29. септембра 2021. године, када сам са тадашњим градоначелником Милошем Вучевићем потписао Споразум о сарадњи два града, највиши правни акт у Републици Србији који регулише односе између локалних самоуправа,“ истакао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Пријатељска, братска сарадња настављена и са новим градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем и предсједницом Скупштине Града Новог Сада Јеленом Маринковић Радомировић, која је прошле године званично посјетила Источно Сарајево.

Ћосић је још додао да је искрено захвалан за позив на обиљежавање рођендана Новог Сада, и нагласио да Источно Сарајево жели и увијек ће радити на томе да на најбољи могући начин његује побратимске односе, пријатељство и добру сарадњу.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстВипотник у Вишеграду о рјешавању проблема плутајућег отпада
Сљедећи текстДодик: Српска против увођења виза Русији (ВИДЕО)