Насловна Најновије Делегација кинеског града Цангџоу сутра код градоначелника Ћосића

Делегација кинеског града Цангџоу сутра код градоначелника Ћосића

50
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић са сарадницима угостиће сутра делегацију кинеског града Цангџоу из провинције Хебеј, са којом ће разговарати о конкретним активностима у сарадњи два града, заснованим на Споразуму о братимљењу потписаном прошле године.

Састанку ће присуствовати привредници и представници компанија са подручја Источног Сарајева, најављено је из Градске управе.

Састанак делегација планиран је за 10.00 часова у просторијама Градске управе, а изјаве су предвиђене по завршетку састанка у 11.30 часова.

У кинеском вишемилионском граду Цангџоу, посредством Амбасаде БиХ у Кини, 12. новембра 2023. године уприличена је свечана церемонија потписивања Споразума о братимљењу овог града у провинцији Хебеј и града Источно Сарајево.

Споразум се заснива на принципима узајамног разумијевања, пријатељства, развијања и јачања братске сарадње два града у области индустрије, пољопривреде, трговине, образовања, спорта, културе и туризма, са посебним фокусом на област економије и трговинске размјене.

Град Цангџоу један је од највећих градова у провинцији Хебеј, са око 7,3 милиона становника и површином од 14.000 километара квадратних. Са историјом старом више од 1.500 година и три Унескове локације, овај кинески град је колијевка древних кинеских борилачких вјештина, традиционалне кинеске медицине и дом је 17 заштићених кључних националних блага Кине.

Први је индустријски град у провинцији са више од 27.000 компанија и 100 кластера, те значајно транспортно чвориште. Осим веома развијене индустрије производње биомедицинске опреме, хемијских средстава, крзна, као и производње цијеви и машина за паковање, посебно се издваја ауто-индустрија, у којој се сваког минута склопи по један аутомобил.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстУводи се трудничка књижица у Српској
Сљедећи текстУ петак изложба Ивановића и Ковачевића