Насловна Вијести Демократе задржале конролу у Сенату

Демократе задржале конролу у Сенату

135
0

Амерички предсједник Џозеф Бајден изјавио је данас да се осјећа добро због наставка свог предсједничког мандата послије избора 8. новембра, након што је Демократска партија успјела да задржи контролу у Сенату.

Пројекције Ен-Би-Сија показале су да демократска сенаторка Кетрин Кортез Масто побјеђује на реизборима у Невади, што омогућава демократама да задрже контролу над Сенатом са најмање 50 мјеста.

Са побједом Мастове и након побједе демократског сенатора Марка Келија на реизбору у Аризони, демократе ће контролисати најмање 50 мјеста у Сенату.

Ројтерс јавља да су републиканци близу освајања контроле над Представничким домом америчког Конгреса, док се наставља пребројавање гласова.

Бајден је рекао да се осјећа добро након вијести у Невади и да се радује свом раду у остатку мандата, саопштено је из Бијеле куће.

Амерички предсједник истиче да на састанак са кинеским предсједником Си Ђинпингом сада долази у јачој позицији, додајући да су обојица увијек имали директне разговоре, преноси РИА Новости.

Портпарол Бијеле куће Карин Жан-Пјер најавила је раније да ће се Бајден и Си састати сутра на Балију уочи самита Г20 како би разговарали о низу регионалних и глобалних питања, укључујући одржавање линија комуникације и управљање конкуренцијом.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстДончићев 49. трипл-дабл, Јовић и Марјановић се уписали
Сљедећи текстЦвијановић: Нема претјераног оптимизма за рад Предсједништва БиХ