Насловна Најновије Демонстранти траже да се “муслимани склоне са улица“

Демонстранти траже да се “муслимани склоне са улица“

56
0

Широм Британије одржани су протести десничара, који су у више наврата прерасли у насиље, након што је тинејџер афричког поријекла убио троје дјеце почетком седмице.

Демонстранти су јуче узвикивали антимигрантске и антиисламске слогане и поред чињеница да нападач Аксел Рудакубана /17/ није муслиман.

Антимигратски демонстранти сукобили су се са полицијом и љевичарима у Манчестеру, Ливерпулу и десетинама других градова и мјеста.

Више од 30 демонстраната задржано је синоћ у полицији у Ливерпулу, Нотингему, Лидсу, Белфасту, Стоук он Тренту, Блекпулу и Халу.

Сукоби и нереди су избили седам дана након протеста у Саутпорту, након што је 17-годишњи Аксел Рудакубана ножем убио троје дјеце. Он је рођен у Британији, а његови родитељи дошли су у Британију из Руанде.

Nasilni protesti u Sunderlandu dok se nemiri u Britaniji šire | Engleska  Vijesti | Al Jazeera

Протести из Саутпорта проширили су се широм Енглеске, а само у Лондону је 31. јула приведено више од 100 људи. Демонстранти су запалили полицијску станицу у петак, 1. августа, у Сандерланду.

Тензије између муслиманских миграната и старосједилаца Британаца, присутне су на сјеверу Енглеске од када је откривено да је полиција прикривала постојање вишеструких муслиманских група за подвођење и силовање у региону у посљедње двије деценије.

У Лидсу, гдје је у априлу седам муслиманских мушкараца осуђено на затворске казне због силовања осам британских дјевојака, демонстранти су узвикивали „склоните муслимане са наших улица“ и „спасите нашу дјецу“. Полицајци су држали демонстранте одвојено од групе проимигрантских љевичара који су се појавили да организују контрадемонстрације.

У Манчестеру је избила борба између љевичарских и десничарских демонстраната, а десничари су бацали ограде и друге крхотине и предмете на полицајце који су покушавали да раздвоје групе.

Starmer poručio policiji da ima punu podršku da preduzme sve neophodne mere  - Vesti - Telegraf.rs

Полиција и демонстранти сукобили су се и у Ливерпулу, а двојица полицајаца су хоспитализована након што су гађани циглама и другим пројектилима.

Полицајци у Бристолу нису били у стању да спријече спорадичне сукобе љевичарских и десничарских група.

Видео-снимак из града Стоука, наводно, приказује банде муслиманских мушкараца како марширају са мачетама и другим оружјем.

На једном снимку се може видјети како полицајац говори групи мушкараца да предају оружје у оближњој џамији, али нема извјештаја о хапшењу. Снимци са друге непровјерене локације, показују још једну велику групу муслиманских мушкараца како скандирају „Алаху екбер“, док их полиција посматра из даљине.

ИЗВОРСрна, фото телеграф.рс
Претходни текстДржављани БиХ да не путују у Либан
Сљедећи текстСећање на прогнане и убијене у акцији „Олуја“, у вријеме када је један народ нестао