Насловна Најновије ДЕМОС Пале: СНСД Пале да не трује јавност непотребним тензијама и неистинама

ДЕМОС Пале: СНСД Пале да не трује јавност непотребним тензијама и неистинама

317
0

Након саопштења за јавност ОО СНСД-а Пале, јавности се обраћају из ОО ДЕМОС-а Пале.

Саопштење преносимо у цјелости.

“Општински одбор Демократског савеза – ДЕМОС Пале и његово руководство изненађени су данашњим саопштењем Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа СНСД Пале и низом неистина и злонамјерних тврдњи и коментара изнесених у овом саопштењу.

ДЕМОС Пале, прије свега, истиче да је током протеклих осам година ДЕМОС представљао поузданог и стабилног партнера не само СНСД-а, већ и свих грађана Пала, у даљем развоју наше општине и услова живота свих наших суграђана. Све те године у ДЕМОС-у смо вјеровали у сарадњу и добре међусобне односе, али на основу свега што смо данас имали прилику прочитати, закључујемо да смо у то вјеровали само ми, док су наше колеге из СНСД-а, очигледно, само чекале прву прилику на којој ће показати право лице и оно што мисле о нама.

Жалосно је што, у сврху политичке кампање, причају неистине о пословању предузећа којима руководе кадрови ДЕМОС-а, посебно јер су све те информације лако провјерљиве и доступне, како нашим грађанима, тако и широј јавности. Не желећи да улазимо у полемике и доказивања, суд о томе како предузећима руководе наши кадрови препустићемо запосленима у тим предузећима и нашим суграђанима који то, ипак, најбоље знају.

Јавности ради морамо нагласити да тензије од стране СНСД-а започињу оног момента кад је ДЕМОС саопштио своју намјеру да има кандидата за начелника општине Пале. Поново јавности ради, наша понуда је била да заједнички кандидат наше коалиције буде из ДЕМОС-а, што локални СНСД није прихватио. Након низа разговора одлучено је, а и договорено на нивоу два предсједника странака, да у изборну трку идемо са два кандидата.

Почетком јуна СНСД је саопштио име свог кандидата, док је то ДЕМОС урадио на конференцији за медије неколико дана касније. Након тог дана започињу напади на нашу странку, а неколико дана касније смијењени су и наши кадрови у општинској управи.

Трудећи се да покажемо разумијевање у такву логику развоја догађаја, а и из поштовања према заједничким годинама рада, ДЕМОС није реаговао на ове нападе и смјене. До данас ДЕМОС ни на који начин није нападао СНСД на локалном нивоу, нити покушао и на који начин да умањи досадашње резултате рада начелника Бошка Југовића и скупштинске већине, чији смо донедавно и сами били дио.

Са оваквом праксом наставићемо и у наредном периоду, а искрено се надамо и апелујемо на СНСД да промијени приступ и не трује јавност непотребним тензијама и, још горе, изношењем низа неистина.

ДЕМОС на локалне изборе у Палама излази са својим кандидатом, не као политички непријатељ СНСД-а, већ као странка која има најбољег кандидата за ову позицију, а на грађанима је да дају свој суд 6. октобра.

О томе да су квалитет нашег кандидата препознали и грађани и друге политичке партије, говори не само подршка коју нам већ сада пружају, већ и ови непотребни напади који дјелују као израз политичке немоћи.

Наглашавамо да је наша странка отворена за разговоре са свим политичким опцијама и да ћемо разговарати и прихватити подршку свих оних субјеката који подржавају нашу визију развоја општине Пале.”

ИЗВОРДЕМОС Пале
Претходни текстСНСД Пале поручио: ДЕМОС издао грађане и предсједника Додика ради личне користи!
Сљедећи текстДе Минор се повукао са Вимблдона, Ђоковић у полуфиналу