Насловна Најновије Десеторо дјеце и водич лакше повријеђени у судару аутобуса и аутомобила у...

Десеторо дјеце и водич лакше повријеђени у судару аутобуса и аутомобила у Шапцу

208
0

Аутобус који је превозио дјецу из Футога, која су кренула на екскурзији у Тршић, сударио се са аутомобилом, речено је РТС-у у полицији. Код десеторо дјеце и водича констатоване су лакше тјелесне повреде у шабачкој болници. Ухапшен је возач аутомобила.

Саобраћајна незгода се догодила око 9.20 часова.

Увиђај је завршен, а након поправке аутобуса дјеца се враћају кући.

У аутобусу је било 79 ђака.

– Имали смо судар на уласку у Шабац, човјек нам је излетио испред аутобуса из смјера гдје није требало да буде. Срећом, аутобус је споро возио јер је возач улазио у град, па је штета мала. Има лакше повријеђених, десеторо дјеце – изјавио је наставник музичког образовања у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Футогу Ђорђе Курјак.

Доктор Лука Јанковић каже да су сви довезени у стабилном општем стању.

– Мислимо да су тренутно све лакше тјелесне повреде, петоро или шесторо је отпуштено одавде. Тренутно је дијагностика за осталих петоро – рекао је Јанковић.

Према његовим ријечима, све су повреде контузивног типа нагњечене, неки су ударили грудним кошем, неки екстремититетима рукама ногама, једино је водич мало теже повријеђен јер је у тренутку судара стајао па је тијелом ударио о вјетробран.

Увиђај је обавио тужилац Основног јавног тужилаштва и наредио хапшење возача аутомобила због угрожавања јавног саобраћаа.

ИЗВОРртс
Претходни текстСлужен парастос за 24 свирепо убијена српска цивила
Сљедећи текстСутра прије подне сунчано, током дана пљускови са грмљавином