Насловна Магазин Спорт Дејан Давидовац потписао уговор са ЦСКА

Дејан Давидовац потписао уговор са ЦСКА

350
0
Досадашњи кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац потписао је једногодишњи уговор са ЦСКА уз могућност продужења на још једну сезону, саопштио је московски клуб.

Финансијски детаљи уговора нису саопштени, али руски медији наводе да би српски репрезентативац могао да у новом клубу има годишњу зараду од 800.000 евра.

Интересовање за кошаркаша Црвене звезде показао је и минхенски Бајерн, али се Давидовац одлучио за ЦСКА, који наредне сезоне неће играти у Евролиги.

Давидовац (27) је у претходних пет сезона одиграо 109 утакмица у Евролиги, а просјечно је постизао 6,2 поена и имао је 2,8 скокова и 1,1 асистенцију по мечу.

Он је члан Црвене звезде од 2015. године, а двије сезоне је провео на позајмици у ФМП-у. Са „црвено-бијелима“ освојио је 10 трофеја. Прије Црвене звезде играо је за Вршац и Пролетер.

„Веома сам узбуђен што ћу се придружити легендарном клубу. Никада нисам играо ван Србије и срећан сам што ће мој први корак у иностранству бити у тиму са таквом репутацијом као што је ЦСКА. Велика ми је част да наставим српску историју у ЦСКА, после имена као што су Ивковић, Крстић, Теодосић. Желим да наредне сезоне вратим трофеј ВТБ лиге у ЦСКА“, рекао је Давидовац за званични сајт руског клуба.

ИЗВОРTanjug
Претходни текстСрбија првак свијета у баскету
Сљедећи текстЗбог високе температуре правити чешће паузе