Насловна Вијести Република Српска Добој: МУП Српске проводи превентивну кампању „101 живот“

Добој: МУП Српске проводи превентивну кампању „101 живот“

176
0
„101 живот“, назив је кампање МУП-а Републике Српске која се у љетним мјесецима превентивно спроводи на путевима у Српској, како би се смањио број саобраћајних незгода и жртава на путевима.
 
Из истог разлога на путевима је све више радара и камера, а саобраћајним знацима обиљежене су и критичне тачке.

Саобраћајне незгоде дешавају се на свим путним правцима. Полиција је у сарадњи са Путевима Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја и Министарством саобраћаја, опаснија мјеста на путевима у Српској означила саобраћајним знацима.

– Постављени су рефлектујући знакови упозорења и то је у доброј мјери допринијело да се на тим мјестима смањи број саобраћајних незгода, али кажем имамо саобраћајних незгода атипичних, на некатегорисаним путевима, са радним машинама, на пружним прелазима и слично, гдје би требала бити већа опрезност – рекао је Слободан Радинковић начелник ПУ Добој.

Покушава се и са превентивним активностима. Акције појачане контроле брзине, која је најчешћи узрок саобраћајних незгода спроводе се и током овог, али и наредног мјесеца, најављују из полиције. У прошлој години су због тог прекрашаја на подручју Полицијске управе Добој, санкционисали скоро 5.000 возача.

– Кампања се симболично зове „101 живот“ из разлога што је и 2020 . и 2021. године на путевима Републике Српске по 101 лице изгубило живот. Возачи нека очекују појачану контролу у наредном периоду како би ми учинили све да покушамо тај број страдалих лица у саобраћају да сведемо на најмању могућу мјеру – истакао је Јовица Жигић начелник сектора полиције ПУ Добој.

Због брзе вожње све више је радара на путевима. У добојској регији на 12 локација постављене су нове камере, припрема се њихово пуштање у рад.

У првих пола године путеви добојске регије однијели су пет живота. Троје људи страдало је у Модричи, двоје у Добоју.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМанифестација „Лучини књижевни сусрет
Сљедећи текстЗафрановић: Умјетнички крик против зла