Насловна Вијести Договорена нова влада Црне Горе, Лекић мандатар

Договорена нова влада Црне Горе, Лекић мандатар

268
0

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић изјаво је данас, након састанка странака старе парламентарне већине, да је постигнут договор да мандатар за састав нове владе буде лидер ДЕМОС-а Миодраг Лекић.

Мандић је рекао да ће до поноћи предсједник Црне Горе Мило Ђукановић бити обавијештен да је Лекић мандатар, преносе Вијести.

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић оцијенио је да је ДФ данас показао „зашто је најјачи и најозбиљнији субјект парламентарне већине од 30. августа“, додаје ЦДМ.

– Конструктивношћу и стрпљивошћу дао је највећи допринос да дође до договора. Представници свих партија који су чинили већину 30. августа подржали су Лекића за мандатара. Шаљемо и поруку предсједнику државе Милу Ђукановићу и очекујемо да до краја дана добије статус мандатара. Имамо 41 потпис – рекао је Кнежевиц.

Он је истакао да су преговори били сложени, али је оцијенио да је задовољена изборна воља грађана.

Данас истиче рок до кога би предсједник Ђукановић требало да предложи мандатара за састав владе.

Састанак старе парламентарне већине је почео око 11 сати, а након скоро сат и по времена преговора дата је пауза, како би представници Грађанског покрета УРА размотрили понуду за договор старе већине.

Састанак, осми по реду, сазвао је Мандић.

ИЗВОРНезависне
Претходни текст,,Сизифова борба за правопис“ у Хан Пијеску
Сљедећи текстНачелник Божовић посјетио Стару цркву на Башчаршији